Olomoučtí hokejisté mohutně dotahovali, Motákův Třinec si ale náskok sebrat nenechal

28. září 2023 08:58

Hokejisté Olomouce sehráli s českým mistrem Třincem dramatický souboj s vydařeným závěrem. Přesto nakonec Hanáci v pátém extraligovém kole podlehli soupeři 3:4.

V posledních pěti minutách sice nastříleli dvě branky, vyrovnat se jim už ale nepodařilo. Proto byl trenér Ocelářů Zdeněk Moták, bývalý kouče Olomouce, s vítězstvím mimořádně spokojený.

„Olomouc se jevila jako velice kvalitní soupeře, výborně vedený s kvalitními taktickými prvky. Připravovali jsme se na ně a doufám, že to vítězství je zasloužené,“ říkal po utkání spokojený třinecký trenér.

Od druhé třetiny to bylo lepší, ale my musíme vydržet celý zápas, protože čtyřicet minut nestačí.
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Výhrady ke svému týmu hlavně v první třetině měl trenér Olomouce Jan Tomajko. „Skoro každý souboj jsme prohráli, soupeř nás přetlačil u mantinelu. Hráli jsme málo s pukem, nebyli jsme agresivní. Od druhé třetiny to bylo lepší, ale my musíme vydržet celý zápas, protože čtyřicet minut nestačí. Je to do dalšího zápasu takové ponaučení.“

Výraznou osobností hry domácího týmu byl Jakub Sirota, který si připsal dvě asistence. Jak hodnotil svůj počin a průběh zápasu? Poslechněte si v přiloženém audiu výše.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související