Olomoučtí basketbalisté si stanovili vysoký cíl: šesté místo! Jak se jim povede začátek po složité přípravě?

30. září 2022 11:01

Obtížný úkol si stanovili za cíl do nové sezony basketbalisté Olomoucka. V české nejvyšší soutěži se chtějí probojovat do nejlepší šestky. Pro některé organizace nebude podle generálního manažera hanáckého klubu Libora Špundy jednoduché v současné době zajistit rozpočet na celou sezonu.

Mapovali jsme i ostatní kluby, jak jsou na tom. Energetická krize, finanční problémy, to všechno se na klubech může projevit. Jsou zde kluby, které v minulosti měl třeba čtyři až pět cizinců a dneska hrají na dva cizince. Každý se to snaží ostavit tak, aby tu sezonu mohl dohrát,“ říká generální manažer basketbalistů Olomoucka Libor Špunda.

Splnit cíl bude náročné i podle trenéra Miljana Čuroviče. „Je to vysoký cíl, ale tak jsme si ho stanovili. Vím, že jsme minulou sezonu bojovali o záchranu, ale nějaké zkušenosti jsme nasbírali. Na základě toho, jak jsme poskládali tým, bychom chtěli, aby šesté místo byl cíl. Primárně ale chceme postoupit do play-off, alespoň do toho prvního kola a pak se uvidí,“ uvádí Čurovič.

„Je to jako vysoký cíl, ale prostě je to výzva.“
Lukáš Feštr, kapitán BK Redstone Olomoucko

Umístění v nejlepší šestce by bylo podle kapitána Olomoucka Lukáše Feštra určitě úspěchem. „Je to jako vysoký cíl. Na druhou stranu bylo by, nechci říct alibistické si klást nízké cíle, ale prostě je to výzva. Takto bych to charakterizoval,“ zmiňuje Feštr.

Vstup do soutěže může olomouckým basketbalistům podle Lukáše Feštra zkomplikovat i nevydařená příprava plná zranění. On sám neodehrál jediný přípravný zápas. „Nechceme to brát jako výmluvu, ale jsou to fakta. Budeme se s tím chtít popasovat co nejlíp a samozřejmě byl bych rád, abychom se s tím popasovali dobře už v sobotu proti Kolínu. Bude to těžký zápas, ale ohromně se na to těším,“ hlásí kapitán Hanáků. Proti Kolínu nastoupí Olomoucko v sobotu v 18 hodin v Čajkaréně.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio