Olomoucký extraligový tým na měsíc posílí třinecký útočník Zbyněk Irgl

Třinecký hokejista Zbyněk Irgl bude hrát s extraligovou Olomoucí. Má posílit útok a pomoci zlepšit přesilovky týmu. Sedmatřicetiletý útočník se zkušenostmi z ruské KHL a švýcarské nejvyšší soutěže bude na Hané hostovat měsíc výměnou za Romana Vlacha.

„Olomouc hraje výborný hokej, aktivní, s výborným bruslením. Já se budu snažit, abych do toho nějak zapadnul. Hlavně nic nezkazit,“ komentuje Irgl své hostování.

V prvé řadě se chce útočník co nejrychleji sehrát s novými spoluhráči. „Samozřejmě to bude chtít nějaký čas. Člověk je od toho, aby hrál a nekoukal kolem sebe, takže bych v tom zas takový problém neviděl. Nějaká kombinace asi váznout bude, než si na sebe zvykneme. Takový je moderní hokej,“ dodává.

Podle trenéra Zdeňka Venery by měl Irgl přispět k produktivitě olomouckého celku. „My od toho čekáme docela dost. Zbyněk má nějakou historii, umí ty góly dávat. Takového šikovného hráče určitě potřebujeme, navíc těch praváků nemáme moc. Takže já věřím, že se zlepší útočná fáze i ty naše přesilovky,“ uvedl Venera.

Poprvé nastoupí Zbyněk Irgl za Olomouc už dnes v Pardubicích.

autor: min
Spustit audio