Odveta bude i o psychice, vědí fotbalisté Liberce. V Izraeli je přivítalo vedro

6. srpen 2015

Fotbalisté Liberce se musí v odvetě 3. předkola Evropské ligy vyrovnat v Izraeli nejen se soupeřem, ale také s počasím. Do duelu proti Hapoelu Kirjat Šmona jdou s náskokem 2:1 a teď se pokusí neuvařit v kotli stadionu v Netanji. Zkušenosti s vysokými teplotami a vlhkostí vzduchu dostali i od plzeňské Viktorie, která hrála v Izraeli minulý týden.

„Posledních dvacet patnáct minut toho měli plné zuby. O přestávce se prý pomalu komplet převlékali, protože byli celí mokří,“ říká trenér Liberce Jindřich Trpišovský, který s týmem poznal izraelskou saunu hned, jak vyšel v Tel Avivu z klimatizované letištní haly.

I když teď byly v Česku velmi teplé dny, s podmínkami v Izraeli se to nedá srovnat.

„Klima je náročné, ale myslím, že nějaký čas na aklimatizaci máme. Zápas nebude jen o fotbalových dovednostech, ale také o psychice. Ukáže se naše morální síla,“ dodává liberecký kapitán David Pavelka.

Teplota a vlhkost vzduchu pocitově z pohledu Středoevropana výrazně neklesají ani ve večerních hodinách, kdy se bude od osmi místního času utkání v Netanji hrát.

Čtěte také

„Je třeba se připravit na to, že budeme častěji zadýchaní a častěji na tom budeme hůře i psychicky. Je třeba být silný v hlavě, pak se to dá,“ myslí si útočník Marek Bakoš, který stejně jako jeho spoluhráči věří v postup do závěrečné části kvalifikace Evropské ligy.

Utkání Šmony s Libercem začne v 19 hodin českého času a slyšet ho můžete na streamu Český rozhlas Sport na našem webu, stejně jako zápas Jablonce v Kodani, který má výkop v 19.45.

autoři: mva , Petr Hašek
Spustit audio