Odstartoval nový ročník motocyklové Šestidenní

24. září 2002

Mezinárodní motocyklová Šestidenní bude od dnešního dne do neděle probíhat na Jablonecku. Na startu se představí téměř pět set jezdců. Prestižní kategorie Trophy Teamů se zúčastní dvacet šestičlenných družstev. Mezi juniory se o Stříbrnou vázu utká patnáct čtyřčlenných týmů.

Už od sobotní dvacáté hodiny se nesmí závodníci svých strojů dotknout. Motocykly stojí na jabloneckém stadiónu Střelnice. Tam je také každý z jezdců po dojezdu každého dne a po vypršení časového limitu na opravy odstaví a znovu manipulovat s nimi bude moci vždy až těsně před startem následujícího dne.

Trať letošní Šestidenní je považována za méně obtížnou, než bývá zvykem. Týmy se všemi způsoby snažily zjistit konečnou podobu tras. Jejich značení však začalo až dvacet hodin před startem prvního jezdce. Na průběh Šestidenní dohlíží nejen policisté, ale i několik stovek traťových maršálů.

K největším favoritům patří obhájci trofeje Francouzi, Italové, Američané nebo Finové. Juniorský titul obhajuje Itálie.

Program 77. Šestidenní:

1. den: Okolí lokalit Liberce, Chrastavy a Hrádku nad Nisou, celková délka 280 km, devět časových kontrol, šest speciálních testů (čtyři cross testy a dva enduro testy)

2. den: Liberec, Chrastava a Hrádek nad Nisou, 280 km, devět časových kontrol, osm speciálních testů (4 cross testy a čtyři enduro testy)

3. den: Tanvald, Bohdalovice a Bozkov, 238 km, sedm časových kontrol, šest speciálních testů (čtyři cross testy a dva enduro testy)

4. den: Tanvald, Bohdalovice a Bozkov, 238 km, sedm časových kontrol, osm speciálních testů (čtyři cross testy a čtyři enduro testy)

5. den: Vysoká, Hrádek nad Nisou a Chrastava, 280 km, devět časových kotrol, šest speciálních testů (čtyři cross testy a dva enduro testy)

6. den: Velké Hamry, 73 km, jedna časová kontrola, závěrečný motokros 14 km

Nominace ČR:

Trophy Team: Petr Kotrla (TM, 125 ccm 2T), Martin Gottvald (Husqvarna, 250 4T), Martin Macek (Yamaha, 250 4T), Roman Michalík (VOR, 400 ccm 4T), Milan Baroš (KTM, 500 ccm 4T), Martin Kremel (Husaberg, 500 4T)

Stříbrná váza: Michal Rudolf (KTM, 125 ccm 2T), Vít Kuklík (KTM, 125 ccm 2T), Jan Holada (KTM, 250 ccm 4T), Martin Stodůlka (KTM, 250 ccm 4T)

autor: ala
Spustit audio