Oborou koňským spřežením. Na Hukvaldech pořádají nevšední projížďky

28. červenec 2020

Nevšední projížďku koňským spřežením si můžete užít v Oboře na Hukvaldech. Během poklidné 90minutové jízdy se setkáte s řadou zvířat. Uvidíte například daňka, muflona, a pokud budete mít štěstí, tak třeba i lasici. Více nám řekl Lukáš Koutný z hukvaldské obory.

Na jaká místa se lidé s koňským spřežením dostanou?

Lidé se dostanou k lišce Bystroušce, k přírodnímu amfiteátru, v oboře minou hájenku a pak na konci obory u měrkovické chaty se povoz otáčí a jede zpátky.

Trasa: Hlavní brána – Liška Bystrouška – Hájovna - Lovecká chata Měrkovice (výhled na Radhošť) a zpět (během projížďky zastávky s možností fotografování) Doba projížďky: 1,5 hod. Počet osob: min. 4 – max. 6 Cena: 150,- Kč/osoba Objednávejte na telefon 724 523 648, mkoutny@doo.cz

Zdroj: oborahukvaldy.cz

Jak dlouho už tyto projížďky pořádáte a jak jsou mezi lidmi oblíbené?

Pořádají se už rok a oblíbenost stoupá.

V jakém je obora stavu? Netrápí vás třeba kůrovec?

Kůrovcová kalamita tady gradovala asi před pěti lety a momentálně se zabýváme obnovou kalamitních holin. Zalesňujeme. Vysadili jsme zhruba 15 tisíc stromků, z 80 procent jsou to listnáče.

S jakými živočichy se lidé při projížďce mohou setkat?

V oboře se zabýváme chovem daňčí a mufloní zvěře, kterou návštěvníci s velkou pravděpodobností uvidí. Na 40 hektarech pak chováme divočáky a když návštěvníci budou mít štěstí, uvidí i divočáky.

autoři: Lukáš Kaleta , tif
Spustit audio

Související