Nymburk bude hostit nohejbalové mistrovství světa

20. listopad 2008

V pátek 21.listopadu začíná v nymburském Sportovním centru nohejbalové mistrovství světa. Jedná se v pořadí o osmý šampionát. Stejně jako v minulosti patří k největším favoritům reprezentanti České republiky. Více vám prozradí ve svém příspěvku náš sportovní redaktor Pavel Petr...

Mistrovství se účastní patnácti zemí. Do Nymburka přijedou vedle Čechů a Slováků nohejbalisté z Rumunska, Maďarska, Švýcarska, Francie, Chorvatska, USA, Ukrajiny, Rakouska, Polska, Itálie, Makedonie, Moldavska a Turecka. Nejvíce bude obsazena disciplína dvojic, v níž budou startovat všechny zúčastněné země, singlistů bude 14, zbylé dvě disciplíny mají třináctičlenné zastoupení.

Do nominace trenéra naší reprezentace Jiřího Šmejkala se dostali například František Kalas, Josef Řehák, Jiří Holub (všichni Šacung VHS Benešov 1947), Jan Vanke, Michal Kokštein (oba Liapor Karlovy Vary), Jakub Mrákava (AVIA Čakovice), Libor Chytra (Sokol Břve) a Ondřej Vít (SKN Žatec).

Šampionát začne pátečními zápasy ve skupinách, v sobotu po slavnostním zahájení se uskuteční semifinálové duely a nohejbalová exhibice osobností. Té se zúčastní na jedné straně bývalí fotbalisté, jako například Josef Pešice, Ladislav Vízek a Karol Dobiáš, proti nim se postaví tým atletů v čele s olympijským vítězem v hodu oštěpem Janem Železným, který je zároveň patronem šampionátu.

Finálová klání se odehrají v neděli. O výsledcích šampionátu vás samozřejmě Český rozhlas Region bude informovat...

autoři: ppe , Von
Spustit audio