Nový sníh přilákal do Jizerských hor tisíce lidí, policie odklonila dopravu od Bedřichova

V Jizerských horách jsou velmi dobré sněhové podmínky, za poslední dny napadlo v nejvyšších partiích hor až 30 centimetrů sněhu. Správci stop očekávají vysokou návštěvnost. Parkoviště byla plná už kolem osmé ráno.

„Na obsazenost parkovišť upozorňují cedule na příjezdových cestách, ale v okamžiku, kdy jsou plná, tak většinou už policie začíná odklánět dopravu. Autem se pak do Bedřichova ani od Jablonce ani od Liberce nedostanete,“ popsala Jana Pšeničková, která situaci v Bedřichově ráno sledovala.

Do Bedřichova dorazila v sobotu ráno spousta lidí. Obě hlavní parkoviště jsou už plná

Kvůli dopravním komplikacím v obci pak hlavní příjezdové cesty do Bedřichova policie uzavřela po deváté ráno. Podle policejního mluvčího Vojtěcha Robovského je to hlavně proto, aby silnice byly průjezdné pro veřejnou dopravu a vozidla složek Integrovaného záchranného systému. Uzavírka platí až do odvolání.

Jaké jsou lyžařské podmínky?

Jizerská magistrála je upravovaná už téměř v celém rozsahu, lyžařům je k dispozici na 160 kilometrů běžeckých tras. Sněhové podmínky dovolují rolbám projíždět i nižší partie z Bedřichova. Tratě jsou upravené na Kristiánov, Krásnou Máří a Protrženou přehradu. Z Jizerky pak tratě Promenádní a Knížecí.

autor: reČRoL
Spustit audio

Související