Nová posila boleslavských fotbalistů David Jarolím si poprvé zahraje v GL

15. leden 2013

Bývalý reprezentant David Jarolím posílí tým fotbalistů Mladé Boleslavi a poprvé si tak zahraje v Gambrinus lize. Už od dorosteneckých let totiž působil v Německu a ve Francii. Dnes ale podepsal roční smlouvu ve středočeském celku a po dlouhých sedmnácti letech se vrátí na české trávníky.

David Jarolím zamířil ze Slavie nejprve do Bayernu Mnichov, a to v roce 1997 do juniorského týmu, připsal si ale i jeden start v Bundeslize. Poté zamířil do Norimberku a Hamburku, kde se stal dokonce kapitánem.

V německé nejvyšší soutěži odehrál celkem 318 utkání, potom ale odešel do Francie, konkrétně do Evianu. Tam ale vydržel jen tři měsíce, poté z osobních důvodů angažmá ukončil.

Nyní se bývalý reprezentant, který v národním dresu odehrál 29 zápasů, vrací do České republiky, nikoli ale do svého mateřského klubu, dohodl se s Mladou Boleslaví, které patří v tabulce Gambrinus ligy aktuálně páté místo. „Těším se, je to motivace, spousta lidí mě zas až tak dobře nezná a pro mě je to motivace podávat tady dobré výkony. Je důležité, abych klukům pomohl a o to jde,“ říká David Jarolím.

Ten chtěl ještě půl roku odehrát v Bundeslize, ale nedopadlo to a další variantou bylo vrátit se domů. I kvůli rodině. „Ta nabídka Boleslavi byla korektní, říkal jsem, že pokud se vrátím, tak to má mít nějaký smysl a myslím si, že tohle určitě je zajímavé, a proto jsem se tak rozhodl,“ vysvětluje Jarolím.

Mladá Boleslav bude na jaře bojovat o pohárovou Evropu. „Řekl bych, že ta česká liga je vyrovnaná, teď je ještě předčasné o těch cílech mluvit, ale Boleslav je ve čtvrtfinále poháru a tam ta šance také je,“ dodává nová posila Středočechů.

autoři: ppe , tej , jam
Spustit audio