Neužil: Bál jsem se svou verzi Emila Daně Zátopkové ukázat. Byla citlivá na interpretace, doplňuje Issová

21. srpen 2021

Trénink hodu oštěpem seznámil Marthu Issovou nejen s Danou Zátopkovou, ale i s Barborou Špotákovou. „Tak se to nějak sešlo, že jsme se tam potkávaly ve stejný čas. Bára vypráví, že šla trénovat a koukala se nevěřícně, koho si to Ruda pod sebe vzal,“ líčí herečka. Proč se s ní nestihl sejít její herecký partner? „Bál jsem se předvádění se nebo nějakého schvalování. Už jsem toho svého Emila v sobě nosil několik let a říkal jsem si, že počkám,“ popisuje Václav Neužil.

Jak herec a režisér Vojtěch Kotek vzpomíná na roli Štěpána Lotrinského v televizní životopisné sérii o Marii Terezii a jak se mu hraje mladý Jan Werich? V čem bylo nejtěžší natáčení životního příběhu prostitutky Anny pro dokumentaristku Helenu Třeštíkovou? A jak se režisérovi Davidu Ondříčkovi na place pracovalo s vlastní manželkou Marthou Issovou, která v jeho filmu ztvárnila roli Dany Zátopkové?

Možná i na to se zeptají moderátoři Jan Pokorný a Vladimír Kroc v neděli 22. srpna na Sadové kolonádě, kde bude parkovat naše mobilní studio R-stream. Můžete být při tom buď přímo na místě, nebo poslouchejte vysílání Radiožurnálu po celý den od 10 do 18 hodin.

autoři: Jan Pokorný , jkh
Spustit audio

Související