Nemohla jsem se postavit na nohy, vzpomíná Martha Issová na natáčení filmu Zátopek

14. září 2022

Charismatická herečka se syrskými kořeny Martha Issová má na kontě spoustu zajímavých rolí. Díky jedné se seznámila i s oštěpařkou Barborou Špotákovou. Na závěr rozhovoru Marth přečetla poádku skřítka Hajaji.

Herecká profese Marthu lákala odjakživa. Když ji v dětství maminka herečka vzala do divadla, potkala tam Jiřího Lábuse, který byl tehdy velmi známý díky roli Rumburaka ze seriálu Arabela. „Byla jsem do něj zamilovaná. Byla to moje první láska,“ vzpomíná dnes s nostalgií.

Bohdanka i Dana Zátopková

Její první opravdová role byla v 15 letech princezna. Zahrála si taky v pohádce Sedmero krkavců. Tam jako odvážná Bohdanka nesměla většinu příběhu mluvit. „Bylo to strašně těžké,“ směje se. To ale nebyla jediná výzva. „Týden mě brněly ruce a bolelo to jako čert,“ vybavuje si například scénu, kde musela trhat kopřivy.

Silných ženských postav má na kontě víc. Ztvárnila i slavnou sportovkyni Danu Zátopkovou ve filmu Zátopek. Kvůli jednomu záběru musela asi dvacetkrát hodit oštěpem. „To jsem se fakt nemohla postavit na nohy a myslela jsem, že mi upadnou,“ svěřuje se. Oštěpařka Barbora Špotáková jí prozradila, že takové „hody na plno“ může člověk hodit jen tak dva až tři za sebou.

Pohádka Jehlenka a To, co by těšilo

Martha se snaží každý večer svým dětem číst pohádky. Jak se jí povede živé vyprávění příběhu ze seriálu Hajajafón? Podívejte se na video a uvidíte sami.

Její tatínek pochází ze Sýrie. Ovlivnilo to Marthu nějak? Co si doma říkají, když vyjdou z koupelny? Pusťte si celý podcast pod hlavním obrázkem nahoře v článku. Další zajímavé rozhovory s hvězdami letošního Hajaji živě postupně najdete tady na našem webu >>

autor: kpe

Související