Někteří hráči odcházejí, otazníky jsou nad gólmanem Zhukovem. Dukla se chystá na další sezónu

10. květen 2021 08:50

Jihlavský hokejový klub se začíná připravovat na novou sezonu. Dukla v té uplynulé skončila v první lize na druhém místě a jen kousek jí zbýval k návratu do extraligy.

„To není ten konec, co jsme chtěli a co jsme si všichni přáli,“ komentoval těsně po finálové porážce od Kladna jihlavský útočník Matěj Pekr. V tu chvíli už věděl, že v další sezoně působit v dresu Dukly nebude.

Odcházející hráči

Nejproduktivnější jihlavský hokejista uplynulé sezony se ve 33 letech rozhodl poprvé v kariéře vyzkoušet zahraniční angažmá a bude působit v druhé německé lize.

Jihlavě odchází z úspěšného týmu hned pět obránců – Daniel Bukač, Tomáš Černý, Daniel Kolář, Daniel Krenželok a také Jan Strejček. Ten patřil mezi hokejisty, kteří na podzim v době, kdy Dukla neměla na výplaty hráčů, chodil na brigády. „Kdyby nám někdo řekl, že skončíme druzí, nikdo tomu nevěřil.“

I silní a tvrdí obránci Dukly prý měli po prohře s Kladnem v kabině zarudlé oči. „Každý tam měl slzu v očích, já se přiznám, já taky.“ Jan Strejček bude hrát v příští sezoně už proti Jihlavě, a to v dresu Sokolova.

Brankář Zhukov

Hodně jihlavské hokejové fanoušky zajímá, jak to bude s budoucností brankáře Maksima Zhukova. Ruský gólman, který patří Torontu, oslnil svými výkony a patřil v play off první ligy k hlavním jihlavským oporám. „Rozhodne o těm tým NHL, jestli ho nechá v Evropě nebo jestli ho stáhne zpět,“ vysvětlil jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Čtěte také

U ruského gólmana je situace ještě trochu komplikovanější v tom, že mu v Torontu končí smlouva. Klub by ji mohl prodloužit a v Jihlavě Zhukova ponechat, což by samozřejmě mohlo být lákavé a výhodné pro obě strany. „Byl pod smlouvou Toronta, platili výstroj, hokejky, všechno sem dodávalo. Mohou si rozhodnout o tom, že ho dají do jiného týmu. Zatím si myslím, že pokud by to dopadlo tak, že ho nechají v Čechách, mohli by o nechat u nás, jelikož byli spokojeni,“ mluví o možném dalším působení ruského gólmana v jihlavské brance Bedřich Ščerban.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související