Nehoda šesti kamionů ochromila na Benešovsku dálnici D1 ve směru na Brno

9. květen 2014

Dálnice D1 je na 52. kilometru ve směru na Brno i Prahu neprůjezdná kvůli několika nehodám kamionů. Havarovaná vozidla se momentálně vyprošťují. Dlouhé kolony se tvoří na dálnici, na nájezdech i na objízdných trasách. Provoz bude podle odhadů omezen až do čtvrté hodiny odpoledne.

Nejprve se po čtvrté hodině ráno střetly tři kamiony. Jedno z vozidel se převrátilo na bok a prorazilo protihlukovou stěnu i svodidla do protisměru.

„Je to úsek, kde je snížená rychlost jízdy za mokra. Je tam táhlá pravotočivá zatáčka. Spousta nákladních vozidel už tam měla nehodu a je to vlastně se stejným koncem – buď nákladní vozidlo probourá protihlukovou stěnu, nebo přejede dvojitá středová svodidla a zůstane v jízdních pruzích,“ říká dálniční policista David Herold.

Policie odklonila dopravu přes benzínku, někteří řidiči ale nedobrzdili a na mokré vozovce havarovali. Na místě tak nakonec bylo šest nabouraných kamionů a jedno osobní vozidlo.

„Posádky ošetřily jednoho řidiče s lehčím poraněním, který byl následně transportován do benešovské nemocnice. Řidič druhého kamionu byl po ošetření převezen při vědomí do traumacentra Fakultní nemocnice v Motole s otřesem mozku,“ přiblížila mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Na 52. kilometru dálnice D1 se postupně srazilo několik kamionů

Policie několikrát nouzově vedla provoz přes přilehlou čerpací stanici, kvůli dopravním komplikacím ale musela být tato objížďka vždy záhy uzavřena. Ve směru na Brno tak je provoz sveden zcela mimo dálnici.

„Tvoří se velké kolony dlouhé několik kilometrů, proto žádáme řidiče, aby sjížděli na 48. sjezdu a potom mohou na dálnici znovu najet na sjezdu číslo 56,“ uvedla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová. Objízdné trasy jsou ale ucpané, hlavně u Trhového Štěpánova a Čechtic.

Nehoda na 52. km dálnice D5 ve směru na Prahu
autoři: krw , rok , haj | zdroj: ČTK
Spustit audio