Nechtěl jsem mít výčitky svědomí, řekl Jágr po svém posledním duelu v extralize

9. leden 2013

Přesně 3165 fanoušků se v úterý vydalo na kladenský zimní stadion, aby zjistili, jak se v utkání s Litvínovem povede domácímu týmu bez Jaromíra Jágra, kterému jeho zámořský zaměstnavatel doporučil, aby už nenastoupil. A tak všichni překvapeně zírali, když se na ledě objevila nepřehlédnutelná postava s číslem 68.

"Každý zápas je lepší než trénink," okomentoval stručně svoje neplánované loučení s extraligou Jaromír Jágr, který nastoupil i přesto, že mu to jeho nový klub v NHL Dallas nedoporučil.

Faktem je, že do poslední chvíle nikdo netušil, co má v plánu. Až na jednu výjimku, kterou byl trenér Kladna Zdeněk Vojta.

"Opravdu jsem nevěděl na sto procent, jestli budu schopný, tři dny bez tréninku, to je hrozně těžké," dodala hvězda Rytířů.

Kladenští fanoušci byli znovuobjevením svého idolu nadšeni, litvínovský soupeř samozřejmě už méně. A dával si záležet na tom, aby Jágrovo loučení s Kladnem nebylo pro něho až tak jednoduché.

"Neměl jsem vůbec čas si počkat s pukem, nedali mi ani prostor, abych nějakým způsobem našel hráče, vůbec," řekl na adresu soupeře Jágr, který se i přesto dokázal prosadit, a to především v přesilovkách, po boku hráčů, které předtím vídal na ledě jen zpovzdálí.

"Nejsme vůbec sehraní, hrál jsem přesilovku s hráči, s kterými jsem v životě nehrál, takže bylo těžké se během zápasu přizpůsobit. Ale dělal jsem to kvůli tomu, abych neměl výčitky svědomí," nechal se slyšet kladenský lídr.

Jágr o startu předem nevěděl

Radost domácích fanoušků z vítězného loučení bral jako neplánovanou prémii.

"Kdyby se to dělalo kvůli tomu, aby přišel plný dům, tak by se nahlásilo, že hraju poslední zápas a lidi by přišli. Ale nechtěl jsem něco slibovat, když jsem to dopředu nevěděl," prohlásil Jaromír Jágr po svém posledním zápase v letošní sezoně Tipsport extraligy.

"Myslím, že když Jarda nastoupil na rozbruslení, možná pár diváků ještě volalo domů, aby se ostatní taky přišli podívat, že Jarda nastoupil. Ale my jsme to taky nevěděli, teď se musíme snažit a diváky si udržet, je to jenom na nás," dodal úřadující kladenský kapitán Jiří Kuchler.

autoři: apr , ala
Spustit audio