Nalaďte si hokej, ať děláte cokoliv. Na Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport ho vysíláme živě

12. květen 2023, aktualizováno

Na mistrovství světa v hokeji 2023 bude česká reprezentace hrát sedm zápasů základní skupiny v lotyšské Rize. Všechny zápasy českých hokejistů nabídne Radiožurnál a Radiožurnál Sport v přímém přenosu. Chystáme i exkluzivní rozhovory přímo z dějiště šampionátu díky třem reportérům na místě. Připraveno máme i studio MS, které začne vždy 80 minut před začátkem zápasu. Sledujte s námi světový šampionát od 12. do 28. května. 

V pátek 12. května odstartovalo mistrovství světa v hokeji, které hostí lotyšská Riga a finské Tampere. Exkluzivní zpravodajství přímo z místa dění budou pro posluchače přinášet reportéři František Kuna, Petr Kadeřábek a Tomáš Petr. Můžete se tak těšit na přímé přenosy zápasů, exkluzivní pozápasové rozhovory, ale i aktuální informace ohledně českého týmu.

Program zápasů

Kdy v Lotyšsku hrají Češi?

  • Pátek 12. května od 15.20 Česko – Slovensko → 3:2
  • Neděle 14. května od 19.20 Česko – Kazachstán → 5:1
  • Pondělí 15. května od 19.20 Česko – Lotyšsko → 3:4
  • Čtvrtek 18. května od 15.20 Česko - Slovinsko → 6:2
    Sobota 20. května od 11.20 Česko – Norsko → 2:0
  • Neděle 21. května od 19.20 Česko – Švýcarsko → 2:4
  • Úterý 23. května od 15.20 Česko – Kanada

Studio MS

Kromě pravidelného úterního pořadu Čistá hra, který na Radiožurnálu Sport běží od 10.05, bude dění na světovém šampionátu hodnotit každý den v pravidelných vstupech olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa Martin Procházka. Navíc v pravidelném seriálu naší stanice vzpomínáme na loňské úspěšné vystoupení v Tampere, odkud si čeští hokejisté odvezli bronzovou medaili.

Při každém utkání českého týmu a během finále pro vás máme připravené studio MS, které začíná vždy 80 minut před úvodním buly utkání a pokračuje během zápasu o přestávkách a půl hodiny po skončení zápasu. Jeho hlavním hostem bude právě náš moderátor Čisté hry. Stejně tak budou hosty každého studia MS i reportéři František Kuna, Petr Kadeřábek a Tomáš Petr. V úterý 23. května před zápasem s Kanadou vysíláme exkluzivně z Národního technického muzea.

Nenechte si ujít náš nabitý program a poslouchejte Radiožurnál Sport během celého šampionátu. 

Nominace českého týmu

Na mistrovství světa v hokeji odletí s českým národním týmem 10 hráčů, kteří loni získali bronz. Obhajovat medaili se vydají ale i ti, pro které to bude premiéra v reprezentaci na velké akci.

„Nedá se říct, že bylo nějaké poslední místo nebo jméno, o kterém bychom se s trenéry bavili. Hráči jsou strašně vyrovnaní a důležité pro nás je, jak tým poskládat. Vyzkoušeli jsme toho hodně a až teď si můžeme sednout a přemýšlet o konkrétně sestavě. O tom, jakou kdo bude mít roli,“ pokračuje pro Radiožurnál Sport Jalonen, který obaluje tým kolem zkušených Romana Červenky a Dominika Kubalíka. 

Šanci mohou dostat od pátku v Rize zase naopak jiní: hvězda extraligy Daniel Voženílek, který tým doplnil po extraligovém play-off na poslední chvíli, ale třeba také Filip Chlapík, jehož cesta na šampionát je o poznání delší, klubová sezona mu skončila brzy.

autoři: Radiožurnál , rej
Spustit audio

Související