Na olympiádě zajeli bratři Fuksové společně v kánoi osobní rekord. Stačilo to ale jen na desáté místo

9. srpen 2021

Sourozenecká dvojice, která udivuje svět. To jsou bratři Fuksové. Starší Martin byl docela nedávno hostem na besedě v českobudějovickém Gymnáziu Česká a svým bezprostředním přístupem studenty zaujal. Teď zaujal startem na olympijských hrách. Do kánoe zaklekl se svým bratrem Petrem.

V semifinále měli jasnou taktiku – napálit to, co to dá. Petr v cíli potvrdil, že díky větru mohli kanoisté i trochu sil ušetřit. „Já jsem to samozřejmě napálil, ale jak foukalo do zad, tak vítr trochu postrkoval. Bohužel, i když jsme dali osobní rekord, nestačilo to. Kluci byli fakt rychlí,“ popsal.

Martin Fuksa potvrdil, že bratři dali do jízdy všechno. „Vzhledem k tomu, že jsme zvládli osobní rekord, nemůžeme být po téhle stránce zklamaní, na druhou stranu jsme se chtěli dostat do finále, to byl náš cíl,“ řekl.

Bratři Fuksové skončili nakonec desátí, v semifinále zajeli čas 3 minuty, 28 vteřin a 927 tisícin. „Na mistrovství světa, kde jsme postoupili na olympiádu, jsme byli devátí, takže je to asi pohoršení. Na druhou stranu, na víc jsme asi neměli, ostatní kluci jsou rychlejší než my. Ale nás ten sport baví, budeme furt makat dál. Jsme pyšní, že jsme v Tokiu vůbec mohli být,“ dodal Martin Fuksa.

Sportovní ozvěny výsledkově

Tentokrát přinášíme z jižních Čech fotbalový blok informací. Dynamo České Budějovice ve Fortuna lize hrálo s ostravským Baníkem 1:3. „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Náš výkon určitě špatný nebyl, ale v chování v pokutovém území byl obrovský rozdíl. Jsem zklamaný z toho, jaké góly jsme obdrželi, protože jsme se na to připravovali,“ komentoval trenér David Horejš.

Ve Fortuna národní lize Táborsko vyhrálo nad Vlašimí 2:1. Třetí liga: Písek – Domažlice 1:3.

V divizi byli Jihočeši stoprocentní: Dynamo České Budějovice – Cheb 5:0, Katovice – Mariánské Lázně 3:1, Soběslav – Hořovice 3:0, Lom – Beroun 3:0 a Jindřichův Hradec – Sedlčany 2:1.

Pohled na krajský přebor: Olešník – Týn 6:0, Táborsko – Rudolfov 1:1, Blatná – Milevsko 1:2, Český Krumlov – Jankov 3:0, Čimelice – Protivín 1:2, Prachatice – Osek 3:1, Sokol Sezimovo Ústí – Třeboň 0:6 a Strakonice – Dražice 1:1.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související