Na letní prázdniny se připravují i hoteliéři v Krkonoších. Jsou ještě volné pokoje?

26. červen 2018 09:04

Sehnat ubytování v některých horských střediscích Krkonoš není před začátkem prázdnin velký problém. Hoteliéři i majitelé penzionů a apartmánů stále ještě nabízejí volná místa. Výběr je menší hlavně v prvním prázdninovém týdnu, kdy lidé chtějí využít svátků a prodlouženého víkendu. 

Michal Klapka ve špindlerovském infocentru teď, pár dnů před začátkem prázdnin, radí turistům nejen jak najít tu správnou trasu, ale stále častěji odpovídá na dotazy ohledně ubytování: „není tady takový nával jako v zimní sezóně. Takže ubytování vždy určitě sehnat jde. Cenová relace je tak zhruba od 450 korun za nocleh v penzionech, přes 700 - 800 korun u těch levnějších hotelů po 1200 až 1500 korun, kdy už je pak all inclusive za ten jeden den." ."

I v hotelu může být útulno

A dodává, že nejvíc sem míří českých turistů. Ale klientela je i ze sousedního Polska a samozřejmě tradičně jezdí i turistí z Německa.

To je podobné i v Jánských Lázních.

„Jezdí na prázdniny rodiny s dětmi, i babičky s vnoučaty. A teď v posledních letech sleduji nárůst seniorů, výlety, zájezdové autobusy na pobyty," říká v infocentru u lanovky na Černou Horu Lucie Behjoudiová.

I v hotelu může být útulno

S tím, že navíc mají i v letní sezóně arabskou klientelu, která míří do místních léčebných lázní. Ceny tu mají narozdíl od Špindlerova Mlýna o poznání nižší: „Jsou tu apartmány v ceně 290 korun za noc bez stravy. A jsou zde hotely potom kolem tisíce korun, 600 korun. Ale ta cena se pohybuje kolem 500 korun v hotelu se snídaní. A v apartmánech kolem 300 korun."

Na první týden v červenci je v obou střediscích už teď více rezervací, protože lidé chtějí využít prodlouženého víkendu se dvěma svátky, ale i tak je ještě možné z ubytovacích kapacit vybírat.

Krkonoše (ilustrační foto)
autoři: Milan Baják , luc
Spustit audio

Související