Na hokejové Nagano si rád vzpomenu, říká reportér Aleš Procházka

30. srpen 2014

Jihlava se po letech proměnila v srdce českého hokeje. Po hodně dlouhé době je tam dnes na Horáckém zimním stadionu vyprodáno, protože na Vysočinu přijeli čeští olympijští vítězové z Nagana a také čeští mistři světa z let 1999 až 2001.

A samozřejmě v rozhlasové kabině nebude chybět ani všem hokejovým fanouškům dobře známý reportér Radiožurnálu Aleš Procházka.

„Už je to hodně dlouho, co jsem byl naposledy v Jihlavě na utkání nejvyšší domácí soutěže, takže si postupně oprašuji svoje vzpomínky. Jezdit sem na hokej byl pro mě vždycky tak trochu svátek,“ říká s nostalgií v hlase Aleš Procházka.

„A přál bych jihlavským fanouškům, aby zase mohli chodit na extraligu. Ale dnes je čeká galapředstavení. Nastoupí olympijský tým z Nagana proti trojnásobným mistrům světa. A to je svátek, který může závidět kdokoliv po republice,“ vypráví Aleš Procházka.

Muž, který přímo z Nagana komentoval zatím jediný zlatý olympijský úspěch českého hokeje. Je to sice už šestnáct let, ale vzpomínky fanoušků, hráčů ani reportéra Aleše Procházky nikdo nevymaže.

„Samozřejmě si člověk rád vzpomene a vybaví si momenty, kdy Japonci uctivě hleděli na naše hokejisty a učili se, jak má vypadat hokej.“

Stejně tak si Aleš Procházka bez problémů vybaví, jak vypadalo v Naganu komentátorské stanoviště.

„Nebyla tam kabina, protože na velkých akcích, jako jsou olympijské hry nebo mistrovství světa, je tak velké množství televizních a rozhlasových komentátorů, že by muselo být kabin jako v paneláku,“ vysvětluje Procházka.

„Seděli jsme na tribuně mezi diváky a samozřejmě, když bylo více řevu, tak člověk špatně slyšel i sám sebe. Proto, když padl gól, dávali jsme si záležet, aby z toho posluchači něco měli,“ uzavřel vzpomínání na turnaj století reportér Radiožurnálu Aleš Procházka.

autoři: jak , Vojtěch Bureš
Spustit audio