Na cyklokrosový Světový pohár v Táboře navázal závod ve Veselí nad Lužnicí

22. listopad 2021

V tomto vydání Sportovních ozvěn se budeme pohybovat převážně po cyklokrosových tratích. Na závod Světového poháru v Táboře totiž navázal závod ve Veselí nad Lužnicí. A my byli přímo u toho, když se závodilo o body.

Nejprve se zastavíme v Táboře. Tam se totiž před týdnem konal závod Světového poháru. Ředitelem závodu byl Petr Balogh. Ten už má v hlavě mistrovství světa, které se pojede právě v Táboře v roce 2024:

„Tento světový pohár je braný jako jedna z posledních příprav před mistrovstvím světa v roce 2024, ještě se bude v příštím roce konat jeden světový pohár a pak mistrovství republiky a pak už je to mistroství světa, takže dá se říct jedna z generálek. Nenacházíme se v dobré situaci, to je nutné si přiznat, na druhou stranu jsem optimista,“ říká mimo jiné Petr Balogh. Celý rozhovor s ním si poslechněte ve Sportovních ozvěnách online.

Fotbal

Ve fotbalové Fortuna lize Dynamo České Budějovice prohrálo v Praze na hřišti Bohemians 1:3. Táborsko ve druhé nejvyšší soutěži pouze remízovalo na Žižkově 0:0.

Hokej

V hokejové extralize už ve čtvrtek podlehl Motor Pardubicím 2:3. V neděli večer přijela do Českých Budějovic pražská Sparta. A výsledek je pro fanloušky úžasný. 2:0 pro Motor. Tisící výhra v histrii klubu v nejvyšší soutěži. Asistence na gól brankáře Dominika Hrachoviny a jeho první letošní vychytaná nula.

Volejbal

Volejbalisté Jihostroje v extralize nastoupili v Praze proti Lvům, za které hraje Valerij Todua. Jihostroj vyhrál 3:1 na sety. V tabulce se drží v čele.

V první lize nastoupilo EGE Ceské Budějovice proti Matematicko fyzikální fakultě Praha. Výhru 3:0 zařídil také blokař Josef Polák. Ještě docela nedávno hrál na mistrovství Evropy a teď  bránil a útočil také. I proti liberu Matyáši Jandovi. Tento hráč nastupuje za pražský klub, ale je odchovancem právě Jihostroje.

Basketbal

V basketbalové NBL Jindřichův Hradec prohrál v Hradci Králové 85:102. V ženské soutěži Strakonice podlehly v hale Chomutova 44:68.                                                            

Fotbal

Tady je tabulka pro prohře v Praze z pohledu příznivců českobudějovického fotbalu. Ve Fortuna lize má Dynamo České Budějovice na bodovém kontě číslo 18. Skóre svěřenců Davida Horejše je 20:23.

Tipy

Za týden v sobotu nastoupí v nejvyšší soutěži fotbalisté Dynama České Budějovice už v patnáct hodin proti Slovácku. A z fotbalu můžete vyrazit hned na volejbal, v osmnáct hodin začne atraktivní duel Jihostroj České Budějovice – Aero Odolena Voda.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio