Na atletické Zlaté tretře bude závodit pět světových rekordmanů i česká elita

27. červen 2023 06:59

Na atletické Zlaté tretře bude závodit pět světových rekordmanů v čele s Armandem Duplantisem a Ryanem Crouserem i česká atletická elita s oštěpařem Jakubem Vadlejchem a koulařem Tomášem Staňkem.

Očekávaný bude také start atletické „důchodkyně“ Barbory Špotákové, která se tři čtvrtě roku po ukončení kariéry vrátí na rozlučku s domácím publikem. Pořadatelé doufají, že by návštěva na nejkvalitnějším mítinku v Česku mohla atakovat 10.000 diváků. To by bylo nejvíce od roku 2017, kdy naposledy v Ostravě startoval hvězdný Jamajčan Usain Bolt.

Tváří letošní Zlaté tretry je olympijský vítěz, mistr světa a světový rekordman ve skoku o tyči Duplantis. Před dvěma lety v chladném počasí vyhrál výkonem 590 centimetrů a odolal mu i rekord mítinku Američana Sama Kendrickse (593). Pořadatelé si od něj slibují první šestimetrový skok na Městském stadionu ve Vítkovicích.

Národní program Zlaté tretry, která patří do zlaté kategorie Kontinentální tour, začne ve 14:20, hlavní, dvouhodinový program odstartuje v 17:45.

zdroj: ČTK
Spustit audio