Muchová počítá s tím, že v semifinále US Open budou tribuny proti ní. Nezastaví ji to, říká kouč

7. září 2023 14:22

Tenistka Karolína Muchová bude bojovat o postup do finále US Open, a v New Yorku si zahraje se svou nedávnou přemožitelkou – domácí hvězdou Gauffovou.

Jen jeden z posledních jedenácti duelů v Americe Karolína Muchová prohrála, před necelými třeni týdny ve finále turnaje v Cincinnati. A její přemožitelkou byla právě dnešní soupeřka. „Na to, že jí je 19, hraje neskutečně,“ uvedla Muchová.

Cori Coco Gauffová, která byla světovou hvězdou už ve 14 letech, televizním společnostem zaručovala ohromnou sledovanost. Třeba ve Wimbledonu ji pořadatelé nasazovaly na centrální dvorec i v běžném kole ženské čtyřhry, na úkor mnohem úspěšnějších tenistů.

Na to, že jí je 19, hraje neskutečně.
Karolína Muchová o semifinálové soupeřce

I teď na deblovém zápase na US Open – mimochodem Gauffová ho hrála den před dnešním semifinále singlu a má za sebou třísetovou porážku – jste mohli vidět, jak moc je nyní devatenáctiletá Američanka populární.

Karolína Muchová tak může už dopředu počítat s tím, že velká část třiadvacetitisícového hlediště nebude na její straně. „Určitě by byla ráda, kdyby ji lidé fandili, ale ona je v tomhle ohledu velmi racionální. Určitě ji to nezastaví,“ uvedl trenér Muchové Emil Miške.

Co čeká Muchová před zápasem o postup do finále? I to si poslechněte ve výše přiloženém audiu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související