Muchová je poprvé ve čtvrtfinále US Open. Chvílemi jsem přemýšlela, jak na kurtu přežít, řekla o vedru

4. září 2023 12:26

Olomoucká tenistka Karolína Muchová postoupila poprvé v kariéře do čtvrtfinále US Open. Číňanku Wang porazila ve třech setech a v dalším duelu se v New Yorku utká s Rumunkou Cirsteovou. 

Muchová měla kromě nebezpečně hrající soupeřky problémy i s vedrem, přestože se na něj připravovala už dopředu. „Snažila jsem se předtím hodně pít, protože jsme věděli, že bude dost vedro,“ řekla Karolína Muchová.

Sedmadvacetiletá hráčka vypila spoustu iontových nápojů i vody a před rozhodujícím setem se musela jít zchladit. „Už jenom to, že je člověk v místnosti, kde nesvítí a sundá ze sebe mokré věci, tak to hodně pomůže,“ popisuje Karolína Muchová, jak se připravovala na rozhodující set zápasu.

Ve vedru se jí nehrálo dobře a na kurtu přestala dělat to, co si naplánovala. „Spíš jsem přemýšlela, jak na tom kurtu přežít, než abych to byla typická já,“ sdělila.

Spíš jsem přemýšlela, jak na tom kurtu přežít, než abych to byla typická já.
Karolína Muchová, tenistka

Na co při pohledu na hru Karolíny Muchové myslel její kouč Emil Myška? I to si poslechněte v audiu výše, které připravil redaktor Jaroslav Plašil přímo z New Yorku.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio