Motor čeká zápas s Kladnem. Na stadionu budou hned dva Jágrové najednou

18. únor 2018

Do Budvar arény v Českých Budějovicích přijede jeden z nejlepších hokejistů všech dob – Jaromír Jágr. Motor nastoupí proti jeho Kladnu ve středu večer. Pro řadu jihočeských fanoušků ale účast světové hvězdy není tím nejdůležitějším.

„Mně je to jedno, šel bych na zápas, i kdyby nepřijel.“ „My chodíme hlavně na Motor.“ „Nejdu sem kvůli Jardovi, chodím prostě vždycky,“ říkají fanoušci.

Statistiky to potvrzují. Českobudějovický Motor je nejlépe navštěvovaným týmem v Evropě, když nepočítáme nejvyšší soutěže. Na zápasy průměrně chodí téměř šest tisíc fanoušků a velmi často bývá vyprodáno.

Na Jaromíra Jágra se ale rozhodně těší asistent trenéra Motoru Luboš Rob. „Já jsem s Jardou hrál ještě v juniorských reprezentacích, tak se těším, že se potkáme osobně,“ vysvětluje.

A co hráči? Hltají zprávy v médiích a střádají o Jágrovi jednu informaci za druhou? „Určitě ne, uvidíme, jestli vůbec bude hrát. My se soustředíme na ten zápas a necháme to na trenérech,“ odpovídá obránce Filip Novák.

Vypadá to, že Jágrmánie České Budějovice nezasáhla. Tomáš Kučera, který má v klubu na starosti práci s fanoušky, ale zvýšený zájem zaznamenal. „Na Kladno bychom měli vyprodáno asi tak jako tak, ale ve chvíli, kdy vešlo ve známost, že Jarda Jágr opravdu bude, tak se po lístkách okamžitě zaprášilo,“ popisuje.

Navíc Tomáš Kučera připomíná ještě jednu důležitou věc: „Pro nás není nic extra, že tu bude Jarda Jágr, protože my ho máme na každém zápase. Jmenuje se tak totiž náš videotrenér.“

A to je pravda. Mimochodem, víte, jak se videokouč Motoru představuje do telefonu? „Jarda Jágr chudší,“ nezapře svůj smysl pro humor.

Ve středu večer tedy přijede do Budvar arény Jarda Jágr bohatší.

autor: kaj
Spustit audio