Mora zvládla přetahovanou s Energií. Zápas nahoru dolů se šťastným koncem pro nás, těšilo Navrátila

23. září 2023 10:37

Hokejisté Olomouce vybojovali druhé extraligové vítězství díky vydařenému závěru zápasu. Karlovy Vary porazili 4:3. 

Nejprve hosté otočili ve třetí třetině stav díky dvěma využitým přesilovkám. V poslední pětiminutovce ale zaúřadovali Hanáci. V 58. minutě zařídil vítězství Olomouci v dvojnásobné početí převaze Jan Knotek. Poté, co byl vyloučený karlovarský gólman Dominik Frodl za posunutí branky. 

„Já nevím, co s tím mám dělat. Asi každý viděl, že v tom ode mě nebyl žádný úmysl. Byl to normální přesun od tyče k tyči. A že to nedrží, to není bohužel můj problém. Já zkrátka chytat musím a obávám se, že s takovou s tímto bude problém i nadále,“ říkal po utkání karlovarský brankář Dominik Frodl.

Asi každý viděl, že v tom ode mě nebyl žádný úmysl.
Dominik Frodl, brankář Karlových Varů

Podle asistenta olomouckého trenéra Roberta Petrovického Frodlům zákrok vyplynu ze hry. „Brankář reagoval na přihrávku, musí se tak zachovat. Těžko se mi to hodnotí. Je to situace, která se v hokeji stává. Na jedné i na druhé straně byly zbytečné fauly, které nemusely být,“ zmínil Petrovický.

S nadhledem pak mohl hodnotit zápas střelec dvou branek Olomouce Jakub Navrátil. „Byl to zápas nahoru dolů se šťastným koncem pro nás. Diváci se určitě nenudili. Karlovy Vary jsme dostaly zpátky do hry našimi zbytečnými fauly, naštěstí pro nás i oni pak udělali hloupé fauly. Měli jsme přesilovku my a využili jsme ji. Jsme za to rádi,“ hodnotil Navrátil.

Olomoučtí hokejisté je získali na domácím ledě podruhé za sebou.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio