Mora vynulovala Jágrovo Kladno, v tabulce jí patří čtvrtá příčka. Rozhodl začátek, ví útočník Klimek

10. říjen 2022 09:24

Hokejisté Olomouce vyhráli doma čtvrtý z pěti zápasů. Kladno porazili v extralize 3:0. Výrazně jim pomohl výborný vstup do zápasu, když po čtyřech minutách vedli už 2:0.

„Doplatili jsme na špatný začátek, kdy Olomouc ze tří střel dala dva góly a byla iniciativnější. Druhá třetina byla víceméně o přesilovkách a oslabení. Ve třetí třetině Olomouc hrála dobře a disciplinovaně a my jsme nedostali do žádných velkých šancí,“ ocenil výkon soupeře kladenský trenér Otakar Vejvoda.

Svůj tým chválil i jeho olomoucký protějšek Jan Tomajko. „Určitě jsme hráli lépe než minulý zápas v Liberci, kde jsme špatně začali. Teď ten začátek byl úplně o něčem jiném, takže díky tomu jsme se trošku uklidnili. V té druhé třetině hra ztratila trošku tempu a potom bylo těžké se v té třetí třetině do toho zase dostat. Ale musím hráčům poděkovat, zvládli to výborně,“ hodnotil Tomajko.

„Po Krejčově odchodu jsme všichni šli do sezony s respektem.“ 
Lukáš Klimek, útočník HC Olomouc

Skóre zápasu otevřel už ve třetí minutě olomoucký útočník Lukáš Klimek. „Byl to obrovský nakopávač, že jsme dali gól hned tak ze startu. Lépe se hraje, což bylo i vidět. Byli jsme aktivní, měli jsme šance, přidali jsme druhý gól a nakonec to i rozhodlo zápas,“ uvedl 35letý útočník.

V Olomouci zatím panuje se čtvrtým místem v tabulce po devíti kolech spokojenost. „Nadmíru! Po Krejčově (David Krejčí, pozn. red.) odchodu jsme všichni šli do sezony s respektem. Všichni si přáli, abychom to dobře nastartovali, což se povedlo. Jenom v tom pokračovat,“ přál by si Klimek.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio