Mora uspěla v utkání věnovaném dárcům krve. Vrátili jsme se ke hře před pauzou, uvedl obránce Dujsík

21. listopad 2022 15:53

Hokejisté Olomouce poprvé po reprezentační přestávce vyhráli. Liberec porazili 4:1, ale až po vyrovnané bitvě. Využili dvě přesilovky a naznačili zlepšení ve hře v početní převaze. 

„I když první třetina byla 0:0, tak si myslím, že jsme si v ní vytvořili příležitosti a měli jsme daleko lepší pohyb a větší bojovnost než na začátku těch minulých zápasů. Potom jsme si to udrželi celý zápas. I góly z přesilovek hodně pomohly,“ netajil spokojenost olomoucký trenér Jan Tomajko.

Jeho protějšek na liberecké střídačce Patrik Augusta byl nespokojený se zbytečnými vyloučeními u svého celku. „Dva fauly, když jsme vysekli soupeři hokejku, jsou úplně nesmyslné. A další vyloučení za to, že diskutujeme s rozhodčími? To je snad ještě horší. Tady byla vždycky těžká utkání. Domácí hráli výborně,“

„Jsem tam nově, s kluky se trošku sžívám. Jsem tam od toho, abych střílel. A to se povedlo.“
Tomáš Dujsík, obránce HC Olomouc

Střelcem vítězného gólu domácích byl obránce Tomáš Dujsík, který se trefil v přesilovce od modré čáry. „Teď je to takové rozházené. Dřív kluci trénovali v jiném uskupení, teď je to ale takové trošku provizorní. Jsem tam nově, s kluky se trošku sžívám. Jsem tam od toho, abych střílel. A to se povedlo,“ těšilo ho.

Olomoucký tým tak po dvou porážkách prožil radost z vítězství. „Podle mě jsme se akorát vrátili k tomu, co jsme hráli před reprezentační přestávkou. Pospolitost, obětavost,“ vypočítával bek kohoutů po utkání, které bylo ve spolupráci s Transfuzním oddělené Fakultní nemocnice Olomouce věnované dárcům krve.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio