Mora před novou sezonou vyjela poprvé na led. Dril začne až příští týden, říká trenér Tomajko

25. červenec 2023 09:33

Olomoučtí hokejisté vyjeli v pondělí po zhruba čtyřech měsících opět na led. Museli se při tom vyrovnat s mlhou a vysokými teplotami blížícími se třicítce.

V kádru jsou nové opory. Útočníci Aron Chmielewski a Rok Macuh, obránce Jakub Sirota, který hrál vysokoškolskou soutěž v Americe, a také brankář Jakub Sedláček, pro něhož je to třetí olomoucké angažmá. 

„Je to těžké, jako každý rok. Všude mlha. Ale všichni to musí nějak zvládnout,“ říká Sedláček. Zmíněná mlha na ledě ho nijak neomezovala. „Vyrůstal jsem ve Zlíně a tam bylo podobné prostředí. Jsem na to zvyklý, nebyla to pro mě novinka,“ dodal s úsměvem.

První trénink na ledě byl zatím podle trenéra Jana Tomajka spíš na přivyknutí. „Chceme začít zlehka, příští týden se do toho šlápne trochu víc. Hráči si musí na led zvyknout. Přece jenom na něm dlouho nebyli a ten pohyb je trochu jiný,“ zmínil Tomajko.

Jak je olomoucký trenér spokojený s podobou kádru? Budou ještě další posily? A jaké vytížení čeká staronový brankář Mory Jakub Sedláček. Poslechněte si ve výše přiloženém audiu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio