Mora patří k největším překvapením extraligové sezony. Krejčí tu zanechal vítězný duch, tvrdí Knotek

10. listopad 2022 16:45

Hokejisté Olomouce jsou zatím jedním z největších překvapení extraligy. V tabulce jim patří dokonce senzační třetí místo. Po odchodu hvězdy minulé sezony Davida Krejčího by si na ně nejspíš vsadil jen málokdo. Oporou týmu je Jan Knotek, který se po zranění vrátil do sestavy minulý týden.

„Ty čtyři týdny byly dlouhé. Přicházely na mě lehké deprese. Byl jsem natěšený a chtěl jsem co nejdřív vylétnout. Trochu jsem měl strach, jak na tom budu fyzicky, ale natěšený jsem byl hodně,“ říká Jan Knotek, podle kterého v týmu stále žije jakýsi odkaz Davida Krejčího. „Je cítit takové nadšení, odhodlání. Asi taky chceme zlomit i očekávání, co nám přisoudili odborníci nebo i veřejnost. A taky se vypořádat s odchodem Krejči. Zanechal tu takový duch toho, že to všechny baví a odráží se to i na ledě,“ dodává.

„Umístění je super, ale je potřeba nepřestat pracovat.“
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Jedním z důvodů kvalitních výkonů je podle trenéra Jana Tomajka pokora a práce. „Umístění je super, ale je potřeba nepřestat pracovat. Stačí jedna maličkost a může z toho být černá série proher. Potom to bývá těžké. Nesmí nám to vlézt do hlavy,“ uvádí Tomajko.

Nejbližší extraligový zápas sehraje Olomouc příští úterý v Karlových Varech.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio