Mora dál stoprocentní, doma si vyšlápla na silnou Spartu! Ale Konrád zachránil začátek, ví Tomajko

23. září 2022 09:05

Hokejisté Olomouce v novém ročníku Tipsport extraligy zatím neztratili ani bod! To se jim od postupu do nejvyšší soutěže v roce 2014 dosud nepovedlo. Rozlet Kohoutů nezastavila ani pražská Sparta. Mora ji porazila 4:0.

Olomoucký trenér Jan Tomajko ale nebyl spokojený se vstupem do zápasu a celou první třetinou. „Až druhou a třetí třetinu jsme se zlepšili. Víc jsme bruslili, byli jsme lepší v osobních soubojích a potom nás to odměnilo góly na 3:0 a 4:0. Pak jsme si vytvořili i další příležitosti a Spartu jsme naopak do šancí moc nepouštěli,“ hodnotil kouč Hanáků.

„Prvních deset minut byla od nás fakt tragédie.“
Útočník HC Olomouc Jakub Orsava

Podobně zápas popsal i útočník Jakub Orsava, který ve 34. minutě svým prvním gólem za Moru upravil na (nakonec konečné skóre) 4:0. Poukázal ale na to, že nebýt v prvních deseti minutách Branislava Konráda, zřejmě by se střetnutí odvíjelo úplně jinak. 

„Těch prvních deset minut byla od nás fakt tragédie. Mohli jsme děkovat jenom Braňovi, že to zavřel. Tam jsme si opravdu koledovali. Zaplaťpánbůh jsme pak dali šťastný gól, kterým se to asi zlomilo. Sparta byla špatná z toho, že z úvodního tlaku nic nevytěžila. My jsme pak dali druhý gól a byli jsme na koni,“ dodal Orsava.

Prodloužit svou neporazitelnost může Mora v neděli na ledě Karlových Varů.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: Tomáš Minarčík , dja
Spustit audio

Související