Mlčící střelci, bezchybní brankáři. V Brně rozhodl jediný gól v nájezdech. Bod bereme, řekl Tomajko a chválil Lukáše

30. listopad 2022 10:50

Šedesát pět minut hry nepřineslo gól, netrefil se ani žádný z  prvních devíti hráčů při samostatných nájezdech. Jediná branka v duelu extraligových hokejistů Olomouce na ledě brněnské Komety tak padla až při posledním samostatném nájezdu a vstřelil ji domácí Radek Koblížek. Hanáci tedy po prohře 0:1 brali jeden bod.

„Dobrý zápas. Pokračovali jsme v dobrých výkonech z minulých utkání. Samozřejmě jsme nedali gól, ale nějaký šance jsme si vytvořili. Bod bereme,“ hodnotil možná trochu překvapivě pozitivně prohru 0:1 po samostatných nájezdech na ledě brněnské Komety trenér olomouckých hokejistů Jan Tomajko.

V minulém kole porazili jeho svěřenci Hradec Králové 5:0, a brankář Jan Lukáš si tak připsal druhé čisté konto v řadě. „Je to super, když brankář dvakrát za sebou vychytá čisté konto. Měl tam těžké zákroky, takže klobouk dolů,“ pochválil Tomajko.

„Je to super, když brankář dvakrát za sebou vychytá čisté konto.“
Jan Tomajko o výkonu brankáře Jana Lukáše

Ještě o kousek lepší výkon ale tentokrát předvedl brněnských Dominik Furch, který chytil i všech pět samostatných nájezdů olomouckých hokejistů Jedním z nich bych Karel Plášek, který právě výkony brankářů označil za hlavní důvod toho, proč tak dlouho nepadl žádný gól. „Někdy to tak je, velké šance se prostě neproměnily. Gólmani zachytali dobře a 0:0 je podle mě spravedlivý výsledek,“ nechal se slyšet Plášek.

Jan Lukáš vládne extraligovým brankářům. Má nejlepší úspěšnost zákroků (95,16 %), nejnižší průměr inkasovaných branek na zápas (1,44) a nejvíc čistých kont (4).

Jediný gól vstřelil v páté sérii nájezdů domácí Radek Koblížek. A jeho slova dokázala, že někdy můžou být po konci utkání spokojení oba soupeři. „Byl to urputný hokej. Olomouc je takový soupeř, že hrají dobře do obrany a jsou dobří v soubojích. Takže ubojovaný výkon, ale samozřejmě dva body bereme,“ pronesl Koblížek.

V pátek doma proti Motákovi

Olomoučtí hokejisté v tabulce dál zůstávají třetí, v pátek přivítají mistrovský Třinec. Půjde o velký návrat trenéra Ocelářů Zdeňka Motáka zpátky do plecharény.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio