Mladý útočník Mory Bambula čeká na střelecký průlom. I tak je důležitý, chválí ho kouč Tomajko

18. prosinec 2021

Jednadvacetiletý útočník Jan Bambula patří už druhý rok k nadějím extraligových hokejistů Olomouce. Trochu se mu nelíbí náročný hokejový program o vánocích. Minulý týden se ale na Spartě poprvé radoval ze dvou gólů v jednom zápase. Nakonec z nich byl ale jen jeden.

„Ani já, ani Lukáš Nahodil moc nevíme, dokonce jsme se dívali i na video. Nějak jsme do toho plácli, a nakonec to uznali Lukášovi. Každopádně super, že jsme ten gól na 3:2 dali,“ vrací se Jan Bambula k poslednímu utkání před reprezentační pauzou

„Pro mužstvo je důležitý i v jiných věcech, každý není vyloženě střelec. Práci odvádí výbornou, i když je mi jasné, že to, že nedává tolik gólů, mu vadí. Je mu sice 21 let, ale své místo v kádru má. Věřím, že i těch gólů začne dávat víc,“ zdůraznil Bambulovu platnost pro tým i trenér Jan Tomajko.

Bambula už v minulosti plnil i roli střelce. „Někdy jo, někdy ne. Když jsem byl v mládežnických kategoriích mezi staršími, tak jsem gólů dával dost,“ vzpomíná Bambula.

Jak se mladému útočníkovi líbí v Olomouci, kde i bydlí? A proč ho netěší velká porce zápasů během Vánoc. Poslechněte si.

autor: min
Spustit audio