Mladoboleslavští fotbalisté zahájili přípravu na jaro

6. leden 2009

Fotbalisté Mladé Boleslavi vstoupili do přípravy na jarní část Gambrinus ligy. V ní mají Středočeši jasný cíl - zajistit si účast v pohárové Evropě. Více o přípravě mladoboleslavských fotbalistů na jarní část Gambrinus ligy prozradí Pavel Petr...

Po vánoční přestávce se fotbalisté FK Mladá Boleslav sešli na prvním tréninku v roce 2009. Přípravu zahájil také Jan Rajnoch, kterého mají v hledáčku bundesligové kluby, Jaroslav Dittrich, který se vrátil z hostování v Liberci, i obránci Václav Procházka a Tomáš Hrdlička, kteří se zotavují po zranění.

Trenér mladoboleslavských, Pavel Hapal, vítá především stabilizaci kádru - minimální změny v hráčském kádru by měly být pozitivním jevem pro výkonnost mužstva v jarních zápasech Gambrinus ligy. Jestliže k nějakým personálním změnám dojde, tak nebudou nijak převratné. "Fotbal je o příchodech a odchodech. Když dostane hráč kvalitativně zajímavou nabídku, tak mu nebudeme bránit. Pokud by Rajnoch odešel, tak mužstvo doplníme zkušeným fotbalistou. Jinak nemáme potřebu prodávat ani nakupovat," sdělil Pavel Hapal, který nevyloučil, že k doplnění stávajícího hráčského kádru může dojít také ještě přeřazením některého z talentovaných mladíků vlastní juniorky.

Hráči FK Mladá Boleslav měli sice měsíc volno, ale týden před setkáním a oficiálním zahájení zimní přípravy individuálně trénovali ve svých domovech podle trenérova doporučení. "Příprava na ligu je krátká a tak bude hned zkraje dost ostrá," poznamenal trenér Hapal. Podle jeho požadavků se v přípravných utkáních Mladá Boleslav nepotká s žádným z prvoligových rivalů. Z domácích klubů se střetne jen s účastníky II. ligy. "Prestižní bude utkání na hřišti Borussie Mönchengladbach a podobně kvalitní herní prověrkou jistě také střetnutí s dalšími zahraničními soupeři při tureckém soustředění."

Logo

Velkou prověrkou bude také účast na víkendovém turnaji v pražské O2 aréně. FK Mladá Boleslav sobotní turnajový program zahajuje v 11 hodin a další dvě utkání v základní skupině hraje odpoledne. Nedělní nasazení bude záležet na sobotních výsledcích a umístění ve čtyřčlenné skupině, kam mimo boleslavských los zařadil pražskou Spartu, Viktorii Žižkov a Slovan Bratislava.

autoři: ppe , Jana Huzilová , Michal Plšek , FK Mladá Boleslav
Spustit audio