Mladoboleslavská Kateřina Hladíková patří už v sedmnácti letech k velkým talentům českého cyklokrosu

16. prosinec 2021

Kateřina Hladíková si snad  jiný sport než cyklokros ani nemohla vybrat. Její tatínek Josef patřil k úspěšným závodníkům, maminka Jana, ještě jako Jeřábková, vyhrála v terénu vůbec první republikový šampionát. A sedmnáctiletá jezdkyně jde v jejich stopách. Potvrdila to i čtvrtým místem v juniorském listopadovém závodě Světového poháru.

"Obrovský úspěch," tak okomentoval hlasatel přímo v Táboře čtvrté místo Kateřiny Hladíkové v listopadovém Světovém poháru. Možná, že až později reprezentantce mladoboleslavského Brillon Racing Teamu došlo, jak velký úspěch při startu na jihočeské trati vybojovala.

Cyklokrosařka Kateřina Hladíková

"Už mi přišlo několik zpráv, tak to nějak vstřebávám. Myslím, že se mi o tom bude zdát ještě dlouho," uvedla své bezprostřední pocity Kateřina Hladíková.

A radost v cíli neskrývala ani maminka Jana: "Já jsem neskutečně šťastná, že to konečně klaplo. Jsme přesvědčeni, že to v ní je. Jenom ten poslední měsíc... Nástup do cyklokrosové sezóny sice měla super, ale pak onemocněla, táhlo se to s ní, a tak pořád nic. Až teď to vyšlo."

Do budoucna si Kateřina Hladíková nedává malé cíle. Ráda by patřila v juniorské kategorii mezi nejlepší na světě a doma v terénu chce být jedničkou. Pro sportovní růst potřebuje ale hlavně konkurenci, kterou u nás nemá. Závody na zahraničních tratích jsou proto pro ni tou nejlepší možnou školou.

Jakou oporou je ke splnění vysněných cílů mladé závodnici maminka Jana a co při závodech své dcery prožívá? Poslechněte si v reportáži Petra Pavla.

Cyklokrosařka Kateřina Hladíková
autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio