Milan Jirásek navštívil Sports Take

17. březen 2010

Původní profesí vystudovaný lékař nastoupil na post předsedy Českého olympijského výboru v prosinci 1996. Poté svůj mandát třikrát obhájil, naposledy na úkor oštěpaře Jana Železného. V rozhovoru s Milanem Jiráskem jsme se zajímali o financování ČOV, rozebrali jsme i nominační klíč, podle kterého mohou národní federace vyslat své sportovce na OH.

Naší pozornosti ale neunikla ani problematika dopingu. Nebo vás zajímá, zdali skutečně a případně za jakých podmínek, bude vystavěna tréninková hala pro rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou? Pak si poslechněte 60 minut s hostem Milanem Jiráskem.

Jarmila Kratochvílová. Jméno, pojem, legenda. Hodnotu světového rekordu v běhu na 800 metrů vryla do mnichovského tartanu tak silně, že je od roku 1983 pro půlkařky celého světa snad „zakletý“. To je pouhý úvod. Více už se dozvíte přímo ze slov fenomenální atletky.

Zimní sezóna se pomalu blíží ke svému konci, a proto známe vítěze celkového hodnocení světového poháru v řadě disciplín. Ve speciálně upraveném Rychlém přehledu si poslechněte stručný souhrn některých z nich.

Dlouhodobě nejlepší česká sportovní gymnastka Jana Komrsková ve svých 26 letech definitivně končí sportovní kariéru. Ve sportu, kde fráze „dřina až za hranici možností“ dostává zcela jasné obrysy, dokázala v českých podmínkách až nebývale úspěšně konkurovat elitním světovým týmům. O bilanční hodnocení jsme požádali Jana Komrsku, otce a zároveň trenéra naší nejúspěšnější reprezentantky.

Aféra nebo jen nafouknutá bublina? Z finále české snowboardové série Impromat 4x4 slopestyle se na poslední chvíli odhlásilo několik závodníků. Na jedné straně špatné povětrnostní podmínky, na té druhé neočekávaný příjezd antidopingových komisařů. Abychom předešli spekulacím, požádali jsme o vyjádření k celé události Václava Pavlečku, mluvčího O2 Snowboard Tour.

Seriál závodů prestižní Formule 1 se už roztočil. Před svým začátkem byl plný očekávání jak z ustavených změn, tak i z novinek v obsazení kokpitů. Průběh i výsledky Velké ceny Bahrajnu sledoval náš kolega Honza Dvořák.

autor: Miroslav Lenc
Spustit audio