Ma Records spouští sérii koncertů v Kasárnách Karlín

3. únor 2024

České vydavatelství Ma Records, zaměřené na experimentální hudební produkci, chystá vlastní festival v pražském prostoru Kasárna Karlín. Od února do dubna proběhnou tři večery věnované jazzové, improvizované a experimentální hudbě, představí se celkem devět projektů mladé generace českých hudebníků.

První večer otevře multiinstrumentalista Ian Mikyska společně s bubeníkem Jakubem Švejnarem, uvedou album Strings, Water, Leaves, Air, složené z navrstvených improvizací (multi-track). Po nich bude následovat humorem hýřící projekt TokDat založený na kontrastu syrového zvuku jazzového kvartetu a kompozicích na hraně minimalismu a maximalismu. Zakončí kapela Tryptych prezentující neotřelou fúzi jazzu, rocku a dalších žánrů.

V březnu se na klubové sérii představí zástupce nejmladší generace umělců z labelu Ma Records – Miloš Kunc a jeho Trio Henya. Po něm vystoupí kvarteto třech houslí a kontrabasu Maomah a nakonec opravdoví „čeští kovbojové“, Rusty Cowboys, s country-rockovými písněmi.

Dubnovou část zahájí Annabelle Plum a Žanetou Vítovou, experimentálním duem zpěvu a akordeonu s dramatickými prvky. Po nich zahraje kapela Talaqpo kombinující soudobou hudbu a prvky world music a celý festival uzavře brněnské trio Endemit, postavené na repetitivních riffech a groovech.

Na festivalu Ma Records bude možné živě slyšet hudbu z labelem doposud vydaných alb, ale pravděpodobně i těch teprve plánovaných. Koncerty začínají vždy v 19:00.

Festival Ma Records v Kasárnách Karlín 

Ian Mikyska/Jakub Švejnar + TokDat + Tryptych

8. 2. 2024 19:00

Trio Henya + Maomah + Rusty Cowboys

7. 3. 2024 19:00

Annabelle Plum & Žaneta Vítová + Talaqpo + Endemit

11. 4. 2024 19:00

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

Související