Litvínov trápí obhájce titulu, podruhé vyhrál

10. březen 2005
Zprávy

Čtvrtfinálová série hokejového play-off mezi Zlínem a Litvínovem nabízí pro mnohé experty nečekaně vyrovnaný průběh. Severočeský outsider totiž včera svého soupeře na svém ledě porazil 3:1 a stav série srovnal na 2:2.

Vyprodaný stadion po zápase bouřil nadšením. Domácí tým se k vítězství odrazil už v první třetině, kdy dvakrát skóroval. Hodně důležitá byla první branka, kterou oproti úternímu utkání vstřelili tentokrát domácí. Šťastným autorem byl obránce Jan Hranáč, který vymetl levý růžek Murínovy klece. Byla to důležitá trefa, která chemikům hodně pomohla. "Trošku z nás spadla nervozita, protože v úterý nám koncovka haprovala. Já moc gólů nedávám, jsem sváteční střelec, o to větší mám radost, že mi to tam spadlo," pochvaloval si pětatřicetiletý bek černožlutých.

Domácí Chemopetrol odehrál utkání v maximálním nasazení. Litvínovský kapitán Jiří Šlégr po zápase vyzdvihl kolektivní výkon svého mužstva. "Předvedlo výkon jako jeden chlap," řekl doslova. "Bylo důležité, že věřilo ve vítězství. Všichni nastoupili s tím, že musíme vyhrát," těšilo olympijského vítěze. Jeho tým posunuly k výhře dvě využité přesilovky. "Ty a brankář, to byla vždycky v jakémkoli play-off důležitá stránka," uvedl Šlégr.

Zlínský obhájce titulu ve středu neodehrál příliš povedený zápas. Zbytečně inkasoval, navíc v koncovce se mu nedařilo. "Jsme nespokojení, protože jsme prohráli a výkon nebyl ideální," nezastíral zklamání reprezentační forvard Petr Čajánek. I podle něj rozhodl první gól. "Ten v téhle sérii rozhoduje. Litvínov překvapivě zvládá obranu, i za pomoci štěstíčka a naší neschopnosti, perfektně," pověděl Čajánek.

Po dvou zápasech pod Krušnými horami se série za vyrovnaného stavu 2:2 přesouvá na Moravu. "Jdeme zápas od zápasu. Pokud člověk začne myslet na postup, tak je to špatně. Rozhodující je pro nás vyhrát další utkání a pak se uvidí," nepohrává si zatím s postupovými myšlenkami Šlégr. "Pořád věřím, že máme tým, který umí vyhrávat," uvedl zlínský Čajánek.

autor: dak
Spustit audio