Liberec vede ligu už o tři body

11. září 2012

V dohrávce 12. kola fotbalové ligy remizovala Marila Příbram se Slovanem Liberec 2:2. Remízu zajistil hostům 17 minut před koncem Pudil a Severočeši si tím upevnili vedení v tabulce. Před druhými Teplicemi mají nyní k dobru tři body, Příbram zůstala pátá.

Od začátku se hrál pohledný fotbal a už ve čtvrté minutě vybídl Hološko ke střele Zápotočného, ale ten otálel a o míč přišel. S parádní střelou Papouška si poradil Pařízek a vyrazil ji na roh. Na druhé straně unikl Stracený po pravém křídle přes Košťála, na přetažený centr si naběhl Koloušek a z voleje vypálil, ovšem Čech stačil míč vyrazit na roh. Po něm zachránil Papoušek na brankové čáře po střele Navrátila a vzápětí Stracený pálil nad. Udeřilo ale na druhé straně. V 21. minutě se Hološko dostal po Papouškově přihrávce za domácí obranu, přehodil Pařízka, Holenda byl v souboji s Formánkem důraznější a dotlačil míč do sítě. Vyrovnání nabídl domácím za šest minut liberecký kapitán Janů. Jeho hlavičku směrem k brankáři vystihl Stracený a pohotově prostřelil Čecha. Už o minutu později otočil skóre Navrátil, když po centru Kolouška z trestného kopu zády k brance hlavou přesně trefil růžek Čechovy branky.

Po přestávce posílil trenér Liberce Lavička ofenzivu, když místo Matuly poslal na trávník Pospěcha. Na trávníku se to však neprojevilo, aktivnější byli hráči Příbrami a měli také další velkou šanci. V 57. minutě si Stracený obhodil Šinglára a po jeho stříleném centru Mendy usměrnil míč těsně vedle.

Domácím zatrnulo v 63. minutě, kdy se od Pospěchova kolena míč odrazil vedle branky, za tři minuty Hodúrovi nesedla střela ze sedmi metrů. Hosté ale přece jen převzali iniciativu, v 73. minutě se po nevydařené Máchově hlavičce dostal míč k Pudilovi a ten svou třetí ligovou brankou vyrovnal.

Marila Příbram - Slovan Liberec 2:2 (2:1)

Branky: 27. Stracený, 28. Navrátil - 21. Holenda, 73. Pudil. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Chytil. ŽK: Buryán, Navrátil, Formánek - Matula. Diváci: 2055.

Příbram: Pařízek - Buryán, Mácha, Formánek, Penner - Hašek (81. Klesa), Navrátil, Koloušek, Čupr - Mendy (90. Huňa), Stracený. Trenér: Tobiáš.

Liberec: Čech - Šinglár, Matula (46. Pospěch), Košťál, Janů - Hološko (90. Hamouz), Papoušek (81. Hochmeister), Hodúr, Pudil - Zápotočný, Holenda. Trenér: Lavička.

autor: fiš
Spustit audio