Liberec překvapivě ztratil body s posledním Slováckem

25. listopad 2011

Velké překvapení přinesl hned úvodní zápas 21. kola fotbalové Gambrinus ligy. Třetí tým tabulky, Slovan Liberec, totiž jen remizoval s posledním Slováckem 1:1. Domácí vedli od 16. minuty díky gólu Jana Nezmara, za hosty vyrovnal 20 minut před koncem střídající Filip Racko. Slovan tak promarnil možnost posunout se na druhé místo.

Liberec se ujal vedení v 16. minutě, kdy po akci Papouška a Blažka dostal přihrávku do výhodné pozice Nezmar a šanci proměnil. Hosté okamžitě kontrovali Kúdelovou střelou z dálky, kterou brankář Hauzr vyrazil na roh. Liberec si potom vytvořil územní převahu, ale kazily ji nepřesné, většinou přetažené centry. V 43. minutě měl Liberec možnost zvýšit skóre, když se Blažek zbavil obránců a naservíroval míč Nezmarovi, jehož střela se ale mezi tyče také nevešla.

V úvodu druhého poločasu liberecký tlak zesílil, avšak ke gólovému efektu nevedl. Neuspěl ani Papoušek, který v 51. minutě po Blažkově akci spálil takřka stoprocentní šanci. Po čtvrthodině druhé půle se hra vyrovnala a Slovácko se začalo dostávat na dostřel domácí branky. Hosté často zachytávali liberecké rozehrávky a zvýšená aktivita se jim vyplatila. V 71. minutě střídající Racko převzal přihrávku na oblouku pokutového území, po několika krocích vypálil a přízemní střelou překonal brankáře Hauzra.

V hledišti stadionu U Nisy se začalo pískat a hlasitá nespokojenost fanoušků pak vyprovázela hráče i do kabin, protože nerozhodný výsledek 1:1 se už nezměnil. Poslední velkou šancí Liberce byla v třetí minutě nastavené hrací doby Bílkova střela po Parksově akci, ani ta však Drobisze nezaskočila.

FC Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)¨

Branky: 16. Nezmar - 71. Racko. Rozhodčí: Franěk - Chytil, Pelikán. ŽK: Bílek, Janů (oba Liberec). Diváci: 5180

Liberec: Hauzr - Šinglár, Košťál, Polák, Janů - Papoušek (81. Dohnálek), Bílek, Hodúr (74. Rick), Pudil - Nezmar, Blažek (59. Parks). Trenér: Lavička

Slovácko: Drobisz - Němčický, Šuškavčevič, Ineman, Lysoněk - J. Mareš (46. Racko), Görner, Kúdela (81. Šturma), Kubáň - Brožík (88. Šimáček), Ivana. Trenér: Malura

autor: ala
Spustit audio