Liberec nečekaně prohrál

25. listopad 2011

Šok na úvod čtvrtfinále play off České pojišťovny! Liberečtí vítězové základní části hokejové Tipsport extraligy prohráli s Českými Budějovicemi 1:2. V dalším zápase Slavia zdolala s potížemi Třinec 5:3.

Liberečtí hokejisté začali dobře - vedli 1:0. Jenže v 15. minutě musel místo zraněného Hniličky nastoupit do liberecké branky Falta a Jihočeši dokázali zápas otočit. Nejprve se trefil v 27. minutě Kutlák a vítězný gól přidal v 58. minutě Harant. Byla to první domácí prohra Liberce v sezoně. "Hosté byli mnohem uvolněnější, my jsme byli v křeči. Nepřidalo nám ani zranění Milana Hniličky," řekl liberecký trenér Karel Dvořák. "Liberec potvrdil, že má výborné mužstvo, které je velmi těžké porazit. Musím ale poděkovat hráčům, že bojovali, snažili se a i díky štěstí to dokázali. Zásluhu na tom má i Roman Turek, který chytal výborně," řekl budějovický kouč Milan Kupka.

Bílí Tygři Liberec - České Budějovice 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) Branky a nahrávky: 8. Šachl (Vaic, Podkonický) - 27. Kutlák (Hübl, Harant), 58. Harant (Hübl). Rozhodčí: Bolina, Rejthar - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. Diváci: 5653. Stav série: 0:1. Liberec: Hnilička (15. Falta) - J. Moravec, Richter, Jiří Hanzlík, Derner, Krstev, Hlavačka, Holub - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Tomajko - Pletka, Vampola, S. Procházka - Klimenta, Víšek, P. Rozsíval. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun. České Budějovice: Turek - Posmyk, Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Brabenec, Veselý - Šimánek, Hübl, Sailer - Bělohlav, Vak, Kotrla - L. Květoň, Mertl, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.

Pozici týmu, který nemá co ztratit, zvládali třinečtí hosté na Slavii dlouho, v 27. minutě dokonce vedli 2:0. Ale po dvou třetinách už to bylo 2:2. Třinec dřel a trápil Slavii, ale závěr patřil přece jen favorizovaným domácím: nejprve dal v 57. minutě na 4:3 Beránek a v 59. minutě pojistil výhru do prázdné branky Kopecký. "Na naší straně byla patrná nervozita z prvního domácího utkání. Z toho, že musíme vyhrát. Je velmi cenné, že hráči za stavu 0:2 utkání dokázali otočit. Tohle nás hodně psychicky povzbudí," řekl slávistický kouč Jiří Kalous. Třinecký Jiří Jurřík dodal: "Dlouhou dobu jsme hráli to, co jsme potřebovali. Utekl nám závěr, ve kterém rozhodla naše neukázněnost."

Slavia Praha - Oceláři Třinec 5:3 (0:1, 2:1, 3:1) Branky a nahrávky: 27. Vlasák (Duda), 36. Bednář (Beránek), 53. Prorok (Divíšek, Bednář), 57. Beránek (Duda), 59. Kopecký - 16. Huna (Výtisk, Skořepa), 27. Huna (Skořepa, Vojtek), 54. Polanský. Rozhodčí: Homola, Husička - Čech, Chytil. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:1. V oslabení 1:0. Diváci: 5604. Slavia: Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žabka, Žižka, Graňák - D. Hruška, Beránek, Tomica - Duda, Vlasák, Sup - Bednář, Divíšek, Prorok - Vondrka, Sobotka, Dlouhý - Kopecký. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Kalous. Třinec: Vojtek - Tesařík, Výtisk, Pácal, Bartoň, Kroupa, Frolo, Hunkes, Chmelíř - Huna, Skořepa, I. Padělek - J. Kudrna, Peterek, Hašek - Janků, Polanský, Tomas - Bordowski, Lipina, Fabuš. Trenéři: Juřík, Mach a Daneček.

autor: ala
Spustit audio