Lakatoš bleskovým hattrickem posunul Vítkovice do čela extraligy

30. září 2022 07:20

Hokejisté Vítkovic se vítězstvím 4:0 nad Mladou Boleslaví vyhoupli do čela extraligové tabulky. Hattrickem zazářil Dominik Lakatoš, který na tři góly v závěru utkání potřeboval pouhých 201 sekund.

I proti Boleslavi Vítkovice nastoupily bez amerického kanonýra Petera Muellera. Na jeho střelecké umění mohl dát už ve druhé minutě částečně zapomenout Lindberg, který proskočil mezi beky, ale Novotný v hostující brance zakročil betonem.

Pak ale přebrali aktivitu Středočeši a dobrým pohybem si vytvářeli tlak v útočném pásmu. Po průniku Beránka se dostali i bezprostřednímu ohrožení Stezky, který však oba pokusy hostujícího útočníka kryl.

Čtěte také

Rovněž druhé dějství otevřela šance Vítkovic. Fridrich vybídl přesnou přihrávkou Bernovského, ale přes Novotného beton znovu puk neprošel. A pak se karta opět obrátila, v boleslavské přesilovce Stezku po ráně Šťastného zachránila tyčka.

Domácí v druhé části přidali a výsledkem byla příležitost Deje, jenže i hostům po jeho střelec pomohla horní tyč. Ačkoliv se hrálo ve vysokém tempu, góly stále nepřicházely.

I start závěrečné dvacetiminutovky do třetice patřil Ostravským a tentokrát už z toho byl i gólový profit. Nenápadné Gewieseho nahození od modré čáry po Kalusově teči před brankou proklouzlo za záda Novotného a Vítkovice od 44. minuty vedly.

Hosté potom znovu zabrali a dotírali na Stezku. Ten měl napilno hlavně v boleslavské přesilovce, ale pokusy Aberga i Kousala dokázal pochytat. Patrně klíčové zákroky předvedl v 54. minutě Stezka proti Kousalovi, který se zblízka opakovaně neprosadil.

Střeleckému zmaru hostů zasadil definitivní knokaut Lakatoš, jenž se v 57. minutě protáhl podél mantinelu a ranou pod lapačku překonal Novotného.

Pak hosté při vyloučení Kriegera ještě zkusili odvolat gólmana, do prázdné branky se však opět trefil Lakatoš. A protože Boleslav i za stavu 0:3 bez gólmana pokračovala, mohl Lakatoš 36 sekund před koncem zkompletovat bleskový hattrick. Brankář Stezka, který celkově pomohl k výhře 37 zákroky, poprvé v sezoně udržel čisté konto.

Spustit audio