Krejčí si návrat do národního týmu představoval jinak. Chtěl jsem pomoct víc, smutnil útočník Mory

17. prosinec 2021

Česká hokejová reprezentace stále čeká na první vítězství v olympijské sezóně. V utkání s Finskem, hraném v Praze v rámci Channel One Cupu, prohrála 2:3 po samostatných nájezdech. K vítězství nepomohl ani návrat Davida Krejčího do národního týmu.

„Strašně rád jsem byl po tak dlouhé době v nároďáku. Bohužel, prohra po nájezdech, to naštve. Škoda, že nám tam něco nepadlo v přesilovce, to beru na sebe. Návrat jsem si představoval trochu jinak,“ říkal smutně po prohraném utkání David Krejčí.

Za národní tým nastoupil poprvé od světového šampionátu v roce 2018. Dostal se k několika střelám, rozdával pasy, ale taky ztratil kotouč před prvním gólem Finů. Spokojený se svým výkonem prostě nebyl. „Je těžké to hodnotit, když jsem to ještě neviděl na videu. Měl jsem tam pár střel, kde to bylo fakt o kousek. Byl to takový zápas, kdy mi kotouč přes hokejku skákal, nevím, čím to bylo. Je frustrující, když puk letí do brány a nejednou to tam nezapadne. Chtěl jsem nároďáku pomoct víc, hlavně v přesilovkách,“ doplnil útočník olomoucké Mory.

David Krejčí s trenérem Filipem Pešánem

Přesilových her měli Češi v utkání hned několik, včetně více než minutu dlouhé pět na tři nebo v prodloužení čtyři na tři. Jejich nevyužití mrzelo i trenéra Filipa Pešána, ale právě Krejčímu to za vinu nedával. „Hodně se to hrálo přes Krejču, ale bylo vidět, že si to soupeř pohlídal. Jeho krosové nahrávky hlavně na Milana Gulaše často Finové vypíchli,“ komentoval kouč národního týmu.

Na zbytek Channel One Cupu už čeští hokejisté nebudou moci čekat na to, co Krejčí vymyslí. Do Moskvy totiž s týmem neodcestoval. Trenéři ho chtěli vidět jen v jednom utkání, což po zápase samotného hráče trochu mrzelo. „Snad v blízké budoucnosti bude možnost sehrát i další zápasy a trochu víc se sehrát,“ uvedl Krejčí.

Další zápas v reprezentačním dresu si ale Krejčí zahraje až na olympijském turnaji, pro který s ním trenér Pešán počítá, ať už budou v Pekingu hráči NHL, nebo ne. Ostatní budou o účast v týmu pro olympijské hry bojovat ještě v Moskvě. V sobotu proti Rusku a v neděli se Švédskem.

autor: pka
Spustit audio