Královéhradecký kraj zná svého Podnikatele roku 2023. Je jím Libor Burian ze společnosti Matrix

8. únor 2024 08:26

Podnikatelem roku v Královéhradeckém kraji je Libor Burian ze společnosti Matrix, mimo jiné významný propagátor dřeva jako klíčové obnovitelné suroviny státu. Vítěze soutěže vyhlásil hejtman Martin Červíček z ODS.

Čtěte také

„Předně chci říci, že jsme krásným místem pro život. A to nejen díky regionu, ve kterém se nacházíme, ale samozřejmě i díky fungující ekonomice, hospodářství a vůbec podnikání v našem kraji. A to vše není samo sebou, to je dáno nejen lidmi, kteří zde pracují, ale i o těch lídrech, kteří se podílejí na tom rozvoji,“ nejen vítěz, ale i všichni další úspěšní podnikatelé v Královéhradeckém kraji si podle hejtmana Martina Červíčka z ODS zaslouží uznání a poděkování za to, jak se lidem v kraji žije.

Podnikatele roku ale může porota vybrat jen jednoho.

„Kritéria jsou dána celosvětově a vybírá porota. A tu tvoří bývalí vítězové, takže porota je zcela nezávislá, popisuje výběr vítěze Stanislav Pokorný z pořádající společnosti EY.

Podnikatelem roku v Královéhradeckém kraji je Libor Burian ze společnosti Matrix

Letos se tedy dočkal Libor Burian a jeho společnost Matrix. Pro něj samotného i pro firmu je to velká pocta, říká. „Je to veliká radost, která se dostavila okamžitě, když jsem byl vyhlášen krajským Podnikatelem roku. Ale je to také velká zodpovědnost. Jsem za to rád, protože uspět v této soutěži není vůbec jednoduché. Proto si této ceny nesmírně vážím.

Čtěte také

Možná se může zdát, že vítězství v takové soutěži otevírá nové dveře a nové obzory. Libor Burian o žádné zásadní změně nepřemýšlí. „Spíše než na změnu je to na závazek. Protože toto ocenění je možná výrazem ocenění jisté kvality práce, kterou odvádíme. A proto bychom byli rádi, abychom tuto práci odváděli i v budoucnu kvalitně. Proto to spíš chápu jako závazek než na nějakou velkou změnu.

Hejtman Martin Červíček popřál vítězi i hodně štěstí v celostátním kole soutěže, kterou z Královéhradeckého kraje naposledy vyhrál Jiří Hlavatý z královédvorské Juty - už před jedenácti lety. „Jestli se nepletu, tak jsme naposledy Podnikatele roku v České republice měli v roce 2013. Tak přeji hodně štěstí. Protože si myslím, pokud tak prestižní ocenění získal někdo z našeho kraje, tak by to bylo velké uznání onoho místa, kde všichni žijeme.

Celostátní vítěz se pak setká s úspěšnými podnikateli ze šedesáti dalších zemí ve světovém finále.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související