Kouč Boleslavi Výborný po vyřazení: Chomutov ukázal charakter a sílu, nám to chybělo

13. březen 2017

Hokejisté Mladé Boleslavi si můžou plánovat dovolenou, v neděli jim totiž skončila letošní extraligová sezona. Přestože vedli v předkole play-off nad Chomutovem 2:0 na zápasy, nakonec sérii ztratili. V rozhodujícím pátém utkání totiž na ledě Pirátů vyhořeli 1:6.

„Měli jsme výborně nakročeno. 2:0 z Chomutova, to jsme nečekali ani v nejlepším snu. Chomutovští byli dole, ale prokázali, že mají charakter. Vůdčí osobnosti dokážou mužstvo táhnout na ledě i v kabině,“ pochválil soupeře trenér Mladé Boleslavi František Výborný.

Bruslaři vyhráli v Chomutově první dva zápasy 7:1, 6:1. Excelovali. Proto jejich kolaps jejich trenér jen těžko rozdýchával.

„Ze stavu 2:0 je trestuhodné to neudělat. I kdyby se měl kotouč nosit v zubech, tak jedno utkání doma se mělo udělat. Nechali jsme soupeře zvednout, to je škoda,“ zlobil se zkušený kouč Mladé Boleslavi.

Jednoznačná dvě vítězství v úvodu série paradoxně jeho svěřence uspala. „Nechci říkat, že byli hráči uspokojení, ale už si říkali, že to tu udělají. Ale soupeř se sám neporazí a chomutovské mužstvo má ve svých řadách silné individuality.“

„Chomutov ukázal charakter, srdce a vůli. Zasloužil si to. Nám to chybělo celou sezonu, proto byly výkony nahoru – dolů,“ připomněl František Výborný výsledkové turbulence během základní části, které stály místo jeho kolegu Mariana Jelínka.

V průběhu sezony se dokonce Výborný obával, že Bruslaře nemine perné jaro. „Kolem Vánoc jsem přemýšlel o baráži. Byla velká očekávání a teď je to zklamání. Tenhle tým měl podávat lepší výkony a pohybovat se kolem šestého a sedmého místa. Kabina nebyla taková jako v letech předtím. Jména dnes nic nezaručují,“ uvědomuje si František Výborný.

Pro jeho tým po vyřazení v předkole play-off sezona skončila. O tom jakou podobu bude mít kádr hokejistů Mladé Boleslavi v další extraligové sezoně, bude jasněji nejdříve až během dubna.

autoři: dak , VM
Spustit audio