Konec čekání na medaili! Český tým jede na hokejový šampionát s jasným cílem

21. květen 2021

Česká hokejová reprezentace už je v lotyšské Rize, kde v pátek začne mistrovství světa. Medaili si z něj Češi neodvezli od roku 2012. Letos za sebou mají povedenou přípravu – sérii devíti výher zakončil národní tým dokonce sobotním vítězstvím nad Ruskem 4:0. Jak se hráči na turnaj chystali a co je na šampionátu čeká? Nový seriál vás vezme do zákulisí českých příprav na hokejovou událost roku. Poslouchejte Ranní Radiožurnál každý den vždy od 8:50.

Všechny zápasy českého týmu na mistrovství světa vám přineseme živě na Radiožurnálu i na nové digitální stanici Radiožurnál Sport, která začne vysílat v pátek 21. května v 11 hodin v síti DAB+, na internetu a v televizní síti DVB-T2.

Zápasy české reprezentace na MS 2021

  • 21. 5. od 15:15 s Ruskem,
  • 22. 5. od 19:15 se Švýcarskem,
  • 24. 5. od 19:15 s Běloruskem,
  • 27. 5. od 19:15 se Švédskem,
  • 29. 5. od 11:15 s Velkou Británií,
  • 31. 5. od 15:15 s Dánskem,
  • 1. 6. od 15:15 se Slovenskem.

Vybrané zápasy ostatních týmů potom uslyšíte pouze na nové digitální stanici. Kromě toho vám Radiožurnál Sport přinese také živé vstupy ze zápasů a informace o jejich průběhu, ohlasy hráčů a trenérů, reportáže ze zákulisí šampionátu a návrat pořadu S mikrofonem za hokejem.

Kvůli pandemii koronaviru bude letošní mistrovství světa úplně jiné než ta předchozí. Týmy a hráči budou muset dodržovat přísná pravidla a až do června budou žít v takzvaných bublinách. Díky Radiožurnálu Sport budete mít i vy možnost zažít atmosféru bubliny českého celku. Naši reportéři vás totiž budou denně zásobovat reportážemi a živými vstupy.

Ukončí Češi dlouhé čekání na medaili?

Čeští reprezentanti získali poslední medaili na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku v roce 2012. Od té doby se jim nepodařilo získat ani jeden cenný kov. O motivaci budou tedy mít naši hráči určitě postaráno. Na 84. šampionátu to ale nebudou mít vůbec jednoduché.

Ve skupině A je čekají týmy jako Rusko, Švédsko, Slovensko nebo Švýcarsko. Redaktor Českého rozhlasu Petr Kadeřábek, který na mistrovství světa vyrazí, ale i přesto doufá v úspěch: „Čtvrtfinále máme jisté a já osobně věřím v medaili.“

Mistrovství světa v hokeji, semifinále, Česko- Kanada

Jak nás naladíte?

První zápas s Ruskem naše svěřence čeká už 21. května v 15:15. Nenechte si ujít skvělou hokejovou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport.

Stanice Radiožurnál vysílá v celé České republice, a to analogově i digitálně. Jak nás naladit konkrétně na vaší adrese, se dozvíte zde. Radiožurnál Sport oproti tomu naladíte na digitálních rádiích DAB+. Obě stanice včetně kompletního audioarchivu najdete samozřejmě také na internetu nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas.

Spustit audio