Kolama dolů ze Zvičiny až do Hradce Králové. Na 200 motorkářů se projelo spolu s policisty

27. květen 2019 13:22

Téměř dvě stovky motorkářek a motorkářů se o víkendu sjely tentokrát do Královéhradeckého kraje na parkoviště na Zvičině, aby se zúčastnily celorepublikové preventivní kampaně „Začněme spolu, aneb kolama dolů“. Na startu se sešli motorkáři z celé republiky. 

Mezi jezdci nechyběl v sedle motocyklu například ani brig. gen. Ing. Tomáš Lerch, ředitel Ředitelství služby dopravní policie; plk. JUDr. David Fulka, MBA, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje; plk. Ing. Petr Dušek, vedoucí Odboru služby dopravní policie a mezi motorkáře zavítal i Daniel Landa.

Téměř dvě stovky motorkářek a motorkářů se o víkendu sjely do Královéhradeckého kraje, aby se zúčastnily celorepublikové preventivní kampaně „Začněme spolu, aneb kolama dolů“

Policisté předali na startu přítomným jezdcům preventivní materiály a nezbytné instrukce pro trasu, na níž se celá početná kolona vydala úderem desáté hodiny.

Začněme spolu aneb kolama dolů. Policie zve motorkáře na společnou vyjížďku. Přidáte se?

Policejní motorkáři

I v Královéhradeckém kraji vyrazí policejní motorkáři spolu s dalšími vyznavači jedné stopy na společnou jízdu a zahájí tak letošní sezónu. Sejdou se 5. května 2018 v 9:00 hodin v Deštném a potom ve 12:00 hodin v Hradci Králové. 

Přestože cílem vyjížďky bylo královéhradecké letiště, měřila trasa zhruba 80 km a motorkáře provedla malebnými zákoutími našeho kraje. Kolona zdolala například během několika minut i průjezdnou hráz vodní nádrže Les Království.

V prostoru královéhradeckého letiště si zájemci vyzkoušeli bezplatně ukázky výcviku bezpečné jízdy na speciálně upravených trasách pod vedením zkušeného lektora a za dohledu dopravních policistů.

Akce byla umocněna příjemným počasím a kladně hodnocena přítomnými

Cílem preventivního projektu "Začněme spolu aneb kolama dolů", za kterým stojí dopravní policisté ve spolupráci s Asociací center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR, je oslovení motorkářů, prezentace nových bezpečnostních prvků motorkářům a zprostředkování praktického vzdělávání a zdokonalování řidičů motocyklů na začátku motorkářské sezóny.

Téměř dvě stovky motorkářek a motorkářů se o víkendu sjely do Královéhradeckého kraje, aby se zúčastnily celorepublikové preventivní kampaně „Začněme spolu, aneb kolama dolů“

Primárně jde o snížení následků a počtu dopravních nehod zaviněných motorkáři a zároveň o osvětu všech účastníků silničního provozu, aby zdokonalování se v řidičských dovednostech považovali za aktivní prvek vlastní bezpečnosti.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související