Kohouti ztratili ve Vítkovicích vyhraný zápas. Nepochopitelná nedisciplinovanost, štvalo Tomajka

2. říjen 2023 09:10

Celkem 35 trestných minut padlo v utkání hokejové extraligy mezi Vítkovicemi a Olomoucí. Jenže zatímco Ostravané nebyli vyloučení ani jednou, hosté strávili na trestné lavici podstatnou část zápasu. I díky tomu Vítkovice vyhrály nad Olomoucí 4:3 v prodloužení.

„Nepochopitelnou nedisciplinovaností jsme přišli o dva body,“ lituje 35 trestných minut trenér olomouckých hokejistů Jan Tomajko. Hanáci vyfasovali pět klasických vyloučení a dva vyšší tresty.

„Člověk byl naštvaný na všechno. Na hráče, kteří faulovali, i na rozhodčí. Nevím, jestli bylo všechno posouzeno správně. Je třeba tomu věřit, každý z nás je člověk, každý dělá chyby. Většinou to ale byly fauly,“ dodává smutný útočník Olomouce Aron Chmielewski.

Většinou to byly fauly.
Aron Chmielewski, útočník HC Olomouc

Vítkovice daly z přesilových her všechny své góly v základní hrací době. „Pětiminutová přesilovka by se měla využít, aby se vyhrálo. Nám se to naštěstí povedlo,“ říká dvougólový útočník Vítkovic Petr Chlán, který pomohl k obratu ze stavu 1:3 na 4:3.

Ostravané byli po vyrovnání v laufu. A v prodloužení hraném tři na tři rozhodli o vítězství. „Jsem rád, že to kluci zvládli v hlavách. Využili jsme přesilovky, dobře takticky jsme zvládli prodloužení tři na tři. Pro nás je to vítězství,“ chválí trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Tomajko si cenil alespoň bodu

Naopak jeho protějšek Jan Tomajko musí být zklamaný, ale útěchou mu je alespoň jeden bod do tabulky. „Musím říct, že po těch předchozích třech prohrách máme aspoň bod. Takže všechno negativně není,“ dodává olomoucký trenér.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související