Kdo špatně bruslí, dostane na záda obrovské kšandy. V Příbrami je nové centrum hokejových dovedností

25. říjen 2019 09:39

Příbram má nové speciální centrum na podporu hokejových schopností. Hockey Development Center Česká republika (HDC ČR) má pomoci hráčům od nejmenších až po profesionály rozvíjet schopnosti a pracovat na nedostatcích na základě podrobné analýzy každého jednotlivce.

"Projekt je unikátní v tom, že princip, který zastáváme, je celkový rozvoj hráče. Nezaměřujeme se jenom na samostatné bruslení, jak vídáme v mnoha místech České republiky. Začínáme s diagnostikou, takže prověříme hráče na jeho všeobecné i specifické pohybové schopnosti," řekl při slavnostním otevření generální manažer centra Bronislav Kvasnička.

"My jsme si dělali srandu, kde jsme mohli být, kdyby to bylo za nás," usmíval se nad vymoženostmi tréninku brankář Ondřej Pavelec. 

V jedné části je posilovna, v druhé umělá plocha, po které se bruslí. "Je to prostor, aby se tady kluci vyblbli sami, aby sem sami chtěli jít a bavilo je to tu. Přitom je tu učíme přesnosti ve střelbě, ve vedení kotouče nebo v bruslení," vysvětluje trenér Slavomír Lener.

Je to taková škola hrou, která trenérům dává jasná data a zároveń možnost opravit chyby.

Centrum se líbí i kladenskému odchovanci Pavelcovi. "Přece jenom střílet na golmana sto puků je záhul, a tak když si to může navolit přes pukomet, tak ten to udělá za vás. A ušetří to i spoustu času na ledě." 

Podobná centra fungují na Slovensku nebo ve Skandinávii.

Spustit audio