Každý trénink byl můj nejšťastnější okamžik, říká bývalý trenér kladenských hokejbalistů Drahomír Kadlec

22. červenec 2022

16 let trénoval Drahomír Kadlec hokejbalisty Kladna. Hokejový mistr světa z roku 1996 získal s klubem pět titulů a s reprezentací čtyři medaili ze světových šampionátů, včetně zlata v roce 2011. V další sezóně už si ale na trenérskou lavičku nestoupne, ukončil kariéru.

"Ve mně to trošku zrálo. Bylo to těžké rozhodnutí, ale já měl trošku jinou vizi s propojením mládežníků do dospěláckýho hokejbalu. Na to téma jsme asi nenašli společnou řeč. V pátek jsem sice na první nabídku kývl. Když jsme se ale v pondělí dostali na sportovní stránku věci, bylo to trošku jinak. Tak jsem to vyhodnotil tak, že to dál nemá smysl," odůvodňuje Drahomír Kadlec své rozhodnutí.

Z veleúspěšného hokejisty se stal i velmi úspěšným hokejbalovým trenérem. Hokejbal je hrou hokeji nejbližší, proto pro něj nebyl přerod příliš těžký:

"Nebylo to tak hrozný. Je to rychlý, je to tvrdá hra. Nebyl to pro mě nějak velký skok. Neměl jsem s tím problém a hodně rychle jsem si zvykl."

Náročná práce trenéra se podepsala i na jeho zdraví. Měl vážné problémy se srdcem, a jak říká, do života ho vrátila manželka a kladenští záchranáři. Byl nemocný skoro rok. Nedokázal by však jenom sedět doma, a proto se po uzdravení k trénování vrátil.

"V hokejbalové kariéře jsem byl šťastný, energií mně nabíjel každý trénink," říká Drahomír Kadlec v reportáži Petra Kadeřábka. Poslechněte si audiozáznam.

autor: pka | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio