Karlovarští hokejisté znovu porazili soupeře v nájezdech. Tentokrát Brno 5:4

18. únor 2021 08:35

Dobrý začátek a pak to bylo v průběhu utkání výsledkově nahoru a dolů. Nakonec hokejisté Karlových Varů získali v extraligovém utkání proti Kometě Brno dva body po vítězství 5:4 v nájezdech. Ten rozdílový proměnil Tomáš Rachůnek.

„Za ten extra bod vděčíme neskutečné formě Vládi Habala. Filip Novotný nás podržel během celého zápasu i prodloužení. Klobouk dolů,“ uvedl asistent trenéra Tomáš Mariška po zvládnutém utkání. Nechválil primárně dva úspěšné střelce Rachůnka s Černochem, ale především gólmanskou dvojici Novotný a Habal. Přičemž ten druhý šel do branky právě jen na nájezdy.

„Trenéři to zkusili, za mě určitě super,“ přidal se Martin Kohout, dvougólový střelec. Energie vedla 2:0 už po čtyřech minutách, soupeř stihl otočit už na začátku druhé třetiny, Druhý obrat předvedli ale zase domácí. Z pohledu diváka to byl trochu divoký zápas, ale v téhle sezoně pro energetiky nic neobvyklého.

„Tenhle rok jsme, co se týče psychiky, velice silný tým. Několikrát jsme dokázali zápas otočit i z většího rozdílu. Myslím si, že tohle těžké nebylo, akorát škoda toho odrazu a srovnání na 4:4. Většinou to takhle otočíme my, ale stalo se. Důležité dva body,“ dodal Kohout.

Do konce základní části zbývá odehrát 8 zápasů, Karlovy Vary aktuálně drží 8. místo, které zaručuje výhodu domácího prostředí na úvod předkola. V současné chvíli to vypadá tak, že jedním z možných soupeřů by mohla být právě Kometa.

autoři: František Kuna , nkr
Spustit audio