Karlovarští hokejisté o vítězství ve Zlíně rozhodli necelé dvě sekundy před závěrečnou sirénou

30. listopad 2020 08:00

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v extralize sedm z posledních osmi utkání a v tabulce jim patří čtvrtá příčka. Dobrou formu potvrdili Západočeši i ve 22. kole, ve kterém zvítězili ve Zlíně 5:4.

Zlínští Berani vedli v úvodu zápasu o dvě branky. Dvě minuty před koncem první třetiny náskok domácích snížil první trefou Karlových Varů obránce Petr Šenkeřík. V nadcházející periodě pak skóre vyrovnal útočník Tomáš Vondráček.

Domácím se ale podařilo získat si vedení zpět. Ještě ve 49. minutě svěřenci Martina Pešouta prohrávali 2:4, poté se ale prosadil útočník Jakub Lauko. Druhým gólem v utkání následně srovnal Petr Šenkeřík a při závěrečné početní výhodě dokonal pouhých 1,5 vteřiny před sirénou fantastický obrat Libor Zábranský.

„Jsem ale rád, že to tým nezabalil, bojoval do konce a byli jsme odměnění vítěznou brankou. Myslím si, že to bylo z naší strany šťastné vítězství, ale jsme za něj nesmírně rádi,“ řekl po utkání asistent trenéra Tomáš Mariška.

Karlovarští tak potvrdili, že se jim v letošní sezoně daří. Už v úterý 1. prosince nastoupí k dalšímu extraligovému utkání na ledě Olomouce od 18 hodin.

autoři: Tomáš Perutka , nkr | zdroj: HC Energie Karovy Vary (hokejkv.cz)
Spustit audio